'Cryptobank Celsius moet kwart van personeel ontslaan'

'Cryptobank Celsius moet kwart van personeel ontslaan'

Cryptobank Celsius moet een kwart van zijn personeel ontslaan. Dat meldt de nieuwssite Calcalist uit Israël. Het zou ook gaan om mensen die werkzaam zijn vanuit dat land. Het management van de cryptobank heeft ook zijn wortels in Israël.

Celsius Israël

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op de LinkedIn-pagina van het bedrijf staan 650 werknemers, met het hoofdkantoor in Hoboken, New Jersey. Daarnaast zijn er kantoren in Israël en het Verenigd Koninkrijk. Daar zetelen vooral developers en ICT'ers.

Celsius zit door het verdampen van Luna diep in de financiële problemen. Ze hebben onder meer Wall Street bank Citigroup aangesteld als financieel adviseur. Ook werken ze volgens zakenkrant Wall Street Journal samen met curatoren van adviesbureau Alvarez & Marsal.

Daarnaast verschaft ook cryptoconcern FTX Celsius financieel advies aan Celsius en zit er mogelijk ook een overname in. Eerstgenoemde partij zit ook in de race om Blockfi over te nemen.

Klanten van Celsius kunnen al ruim twee weken geen crypto's van hun account opnemen. Naar eigen zeggen is het bedrijf druk doende om de solvabiliteits - en liquiditeitspositie te versterken.

Ontslagrondes

Celsius is niet de enige crypto-onderneming die het mes moet zetten in hun organisatie. Onder meer Coinbase, Gemini, Huobi en logischerwijs Blockfi moeten ook mensen ontslaan. Nederlandse partijen zoals Bitvavo en LiteBit zeggen juist uit te gaan breiden dit jaar, zo is in de afgelopen vrijdageditie van Bitcoin Editie te lezen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties