Deze ontwikkelaar heeft Bitcoin in zijn game verstopt

1285 totale weergaven

Een developer heeft gratis bitcoin (BTC) verstopt in zijn game. Tijdens het zoeken van een verloren baard kun je ook een leuke bonus vinden. Who Stole My Beard? bevat 12 papiertjes met een woord. Deze 12 woorden zijn de private keys, degene die ze als eerste vindt kan de prijs claimen.

Bitcoin is meer dan alleen een digitale munt. Het is inmiddels ook een marketingtool, je komt in het nieuws met leuke bitcoin toepassingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Waar is mijn baard?

Developer Neil Collier legt zijn beweegredenen uit op Reddit: “Ik ben ongeveer een jaar geleden overtuigd geraakt van Bitcoin en ik ben er dol op. Alles om het bewustzijn van Bitcoin te vergroten (en mijn passieproject te promoten).”

Er zitten wel een aantal haken en ogen aan deze actie. Zo ben je als speurder afhankelijk van de ontwikkelaar zelf. Bij bitcoin geldt: weg is weg. Als iemand eerder de 12 woorden gebruikt om de prijs weg te sturen is het voorbij.

Daarnaast zouden handige jongens in de code de juiste woorden kunnen zoeken. De game komt op 2 augustus uit en kan rekenen op wat extra aandacht uit de bitcoin hoek. De game wordt uitgegeven op het platform Steam, maar Collier belooft ook een optie aan te bieden waarmee je met bitcoin kunt betalen.

Also read
Poker, puzzels en games: leuke Bitcoin nieuwtjes uit de beginjaren

 

Rapper uit Namibië verstopt Bitcoin in zijn nieuwste nummer

 

Bitcoin en games

Bitcoin is als digitaal geld in theorie uitermate geschikt voor games. Veel grote games verdienen hun geld (vooral) middels digitale betalingen. Dat gaat nu via partijen als PayPal, creditcardmaatschappijen en banktransacties. Hierin zou bitcoin een rol kunnen gaan spelen.

Met name het Lightning Network lijkt hier een goede toepassing voor te zijn. Dit protocol is een tweede laag bovenop BTC. Ook op dit netwerk is bitcoin de valuta, maar je kunt er op een andere manier mee aan de slag dan ‘normale’ BTC. Onder andere snellere en goedkopere transacties zijn mogelijk.

In de praktijk zijn er al verschillende voorbeelden te zien, vaak wel op kleine schaal. Denk aan beloningen in de vorm van satoshi’s in plaats van in-game punten bijvoorbeeld.

Also read
Speel Call of Duty en krijg Bitcoin betaald via het Lightning Network

 

Bitcoin winnen in Counter-Strike? Doe mee met MintGox

 

Sony heeft patent voor online gamen en gokken met Bitcoin in handen

 

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsgaming

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...