Dit Amerikaanse IT-bedrijf koopt voor $34 miljoen nieuwe bitcoin machines

Het vrij onbekende Amerikaanse softwarebedrijf Integrated Ventures heeft 4.800 nieuwe bitcoin S19J miners van Bitmain aangeschaft. Dat meldt het bedrijf uit Pennsylvania in een persbericht.

Softwarebedrijf koopt bitcoin miner

Mining is tegen de huidige bitcoin prijs best lucratief te noemen. Voor elk nieuw block in de blockchain van bitcoin ontvangt een miner 6,25 BTC. Ook de vergoeding om bitcoin transacties in dat betreffende block mee te nemen, komen op het conto van de miner te staan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

6,25 bitcoin staat tegen de huidige marktprijs gelijk aan ~375.000 dollar. Maar voordat je een nieuw block vindt, moet je zoveel mogelijk computerkracht naar het bitcoin netwerk sturen. Vandaar dat miners samenwerken in mining pools, maar ook – in de huidige marktsituatie – blijven investeren in de nieuwe apparatuur.

Het zwaartepunt van mining ligt wereldwijd nog steeds in China, maar een land als Amerika timmert ook steeds aan de weg. Ze hebben het voordeel dat er vrij veel fysieke ruimte is om een datacentrum met miners te plaatsen én sommige staten genieten goedkope energie door de aanwezigheid van natuurlijke energiebronnen zoals olie en gas.

Zodra de energievraag vermindert zoals in de huidige coronacrisis, is er sprake van een overschot aan energie op bepaalde plekken. Olie – en gasoverschotten zijn binnen de bestaande infrastructuur relatief efficiënt over te zetten in elektriciteit.

In de staat Pennsylvania is Integrated Ventures als miner actief. Ze hebben het volgende besteld bij Bitmain, de bekende fabrikant van Antminer-machines. Het gaat om 4.800 stuks van Antminer S19JPro voor een totale transactiesom van ruim 34 miljoen dollar. De machines moeten tussen augustus 2021 en juni 2022 geleverd worden.

Hashrate

Elke machines heeft een capaciteit van 100 terahashes per seconde (TH/s). Het betekent dat dit softwarebedrijf ~400.000 TH/s aan rekenkracht gaat leveren. Op een huidige schatting van 170 miljoen TH/s betekent dat een klein aandeel op de mining markt.

Dat aandeel kan verder verwateren omdat de rekenkracht van het netwerk continu stijgende is. De afgelopen 12 maanden is de hashrate verdubbelt. Integrated Ventures anticipeert op die toekomstige capaciteitsvraag door te onderhandelen dat men nieuwere modellen gedurende de levertijd kan krijgen in plaats van de bestelde exemplaren.

Op basis van een huidige marktprijs van $60.000 verwacht de IT-provider tussen de 19 en 21 miljoen dollar aan omzet te genereren. Dat betekent dat men tussen de 50 en 60 blokken hoopt te delven het komende jaar (uitgaande van de huidige prijs).

Steve Rubakh, CEO
van Integrated Ventures, is verheugd dat de deal beklonken, ook gezien de vertraagde leveringen in de mining sector.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
mining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...