Franse regelgevers waarschuwen voor ongereguleerde cryptobeurzen

Franse regelgevers waarschuwen voor ongereguleerde cryptobeurs.

De Autorité des Marchés Financiers (AMF) doet dat via haar website. Zoals de naam al doet vermoeden is dat de Franse tegenhanger van de Autoriteit Financiële Markten in Nederland. Dit soort overheidsorganen houden toezicht op de financiële markten. Denk aan sparen, beleggen, verzekeren, lenen en pensioenen. Ook cryptobeurzen en andere partijen in de bitcoin industrie vallen regelmatig onder toezicht van deze organisaties.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Toezicht

Franse beleggers krijgen een extra waarschuwing voor het gebruik van cryptobeurzen en andere platformen die niet de juiste papieren hebben in het land. Op de website van de AMF staan vier handelsplatformen waar je met derivaten rondom cryptocurrency’s. Het zijn geen bekende en grote platformen, maar obscure relatief kleine platformen.

Volgens de toezichthouders bieden zij beleggingsproducten aan waar ze niet niet gemachtigd zijn. Onder het mom van beschermen van beleggers worden dit soort waarschuwingen afgegeven.

De zwarte lijst wordt geüpdatet. Het is volgens de AMF geen volledige lijst, er komen namelijk steeds nieuwe platformen bij. Afhankelijk van nieuwe inzichten of nieuwe regelgeving kunnen er meer handelsplatform op de lijst worden gzet.

In Frankrijk heb je verschillende manieren om met de handel in bitcoin aan de slag te gaan. Denk aan de standaard spotmarkten of brokers. Maar sinds augustus van dit jaar is er bijvoorbeeld ook een bitcoin exchange-traded fund (ETF) beschikbaar. Beleggers kunnen met dit fonds blootstelling krijgen aan de koers van bitcoin en een aantal bedrijven uit de industrie.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFrankrijk

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...