Goedemorgen Bitcoin: Paxos onderzocht door SEC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Column: Wiens waarheid is waar? Ordinaire NFT’s

Sinds Ordinal ten tonele verscheen, het eerste blok van bijna 4MB in de bitcoinblockchain terecht kwam en er een grote discussie over nft’s-op-bitcoin losbarstte, zit ik met een probleem: ben ik voor of tegen?

Inmiddels hebben velen hun licht al laten schijnen op de precaire kwestie. Vanuit technisch oogpunt, vanuit sociaal oogpunt, vanuit het idee dat bitcoin toch echt in eerste instantie bedoeld is als geld tot, uiteraard, het bigblockdebat en dat er toch ook voor miners betaald moet worden als de bloksubsidie praktisch nul is.

Stablecoinbedrijf Paxos onderzocht door toezichthouder

Het New York Department of Financial Services (NYDFS) is een onderzoek gestart naar Paxos. Dat is een uitgever van een aantal stablecoins.

Het is niet helemaal bekend wat de strekking is van het onderzoek, zo meldt CoinDesk. Een woordvoerder van NYDFS deelt alleen dat ze geen commentaar kunnen geven op lopende onderzoeken. Dat impliceert dus wél dat er iets aan de hand is.

SEC opent aanval op staking, Kraken is het eerste slachtoffer dat diensten moet stoppen

Cryptobeurs Kraken gaat zijn cryptostaking dienst stopzetten. Daarnaast moeten ze een boete van $30 miljoen betalen aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

De beurs schikt in een zaak omdat hun staking diensten niet geregistreerd waren. De aanval op het cryptolandschap lijkt te zijn geopend. De schikking van $30 miljoen markeert het eerste harde optreden van de SEC tegen staking.

In een videoboodschap vertelt SEC-voorzitter Gary Gensler dat de meeste stakingproviders niet de juiste informatie verstrekken aan klanten. Een van de pijnpunten is dat ze niet delen hoe hoe een bedrijf de ingezette activa van een gebruiker beschermt.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...