Goedemorgen Bitcoin: Arthur Hayes voorspelt prijs van $10.000

Goedemorgen Bitcoin: Arthur Hayes voorspelt prijs van $10.000

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

FTX kocht penthouse van $30 miljoen voor personeel

Het management van de gevallen beurs FTX en de ouders van oprichter Sam Bankman-Fried (SBF) hebben voor 121 miljoen dollar aan vastgoed gekocht op de Bahama's. Dat blijkt uit documenten die persbureau Reuters heeft ingezien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat in totaal om 19 vastgoedobjecten die ze zich de afgelopen twee jaar hebben toegeëigend. Het gaat om luxe huizen aan het stand, waaronder een zevental appartementen in het dure resort Albany. Elk appartement kost ongeveer 10 miljoen dollar.

Het is bekend dat er een select groepje medewerkers van FTX samen in één huis woonde, alleen is onduidelijk om welk appartement het gaat.

Amerikaanse politici roepen Fidelity opnieuw op om te stoppen met bitcoin in pensioen

Drie Amerikaanse senatoren roepen Fidelity Investments er opnieuw toe op om de bitcoinplannen voor pensioenregelingen te heroverwegen.

Het gaat om de senators Richard Durbin, Elizabeth Warren en Tina Smith. Alle drie zijn ze Democraten en op 21 november stuurden ze een brief naar naar Abigail Johnson, de CEO van Fidelity Investments.

In juli kaartten de politici het probleem ook al aan. Durbin is de nummer twee Democraat in de Senaat als Majority Whip, terwijl Smith en Warren in de Bankcommissie zitten.

Ze zeggen dat de industrie steeds "volatieler, tumultueus en chaotisch" is geworden.

"Fidelity Investments heeft ervoor gekozen om verder te gaan dan traditionele financiën en zich te verdiepen in de zeer onstabiele en steeds riskantere digitale activamarkt.

"De recente implosie van cryptobeurs FTX heeft overduidelijk gemaakt dat de digitale activa-industrie ernstige problemen heeft. De industrie zit vol met charismatische wonderkinderen, opportunistische fraudeurs en zelfverklaarde investeringsadviseurs die financiële producten promoten met weinig tot geen transparantie."

Arthur Hayes: ‘Bitcoin gaat naar $10.000 crashen’

De medeoprichter van BitMEX, Arthur Hayes, gelooft dat Bitcoin binnenkort zal crashen naar $ 10.000. Volgens hem zijn er nog teveel onzekerheden te kunnen leiden tot meer onrust en afnemend vertrouwen. Daardoor gaat men verkopen en daalt de prijs.

Hayes, gepokt en gemazeld in de cryptomarkt, deelt op Twitter een screenshot van een Bloomberg-artikel over het faillissement van crypto kredietverstrekker Genesis. Deze heeft onlangs moeten besluiten om opnames te stoppen. Hayes vreest een lagere bitcoin koers, maar het is de vraag of hij gelijk krijgt.

Hayes krijgt namelijk de nodige kritiek op zijn onheilspellende tweet. Sommigen geloven zelfs dat de oprichter van BitMEX bearish is, omdat hij enkele weken geleden bitcoin puts heeft gekocht, een manier om te speculeren op een lagere koers van bitcoin in de toekomst.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties