Goedemorgen Bitcoin: beurzen verwerken $1,3 biljoen in april 2021

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin beurzen verwerken $1,3 biljoen (!) aan transacties in april

Bitcoin beurzen maken een enorme groei door. De groeiende interesse in de markt heeft voordelen voor de grootste handelshuizen. De aanmeldingen blijven binnestromen en ook de volumes nemen toe.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

The Block houdt een lijst bij van legitieme beurzen. April is de derde maand op rij waarde grootste cryptobeurzen ter wereld gezamenlijk $1 biljoen aan trades verwerken.

Dit nieuwe record komt niet uit de lucht vallen. In de maand april werd er een nieuw prijsrecord van $64.840 neergezet, maar zagen we ook hevige dalingen van 10-15% in korte tijd. Prijsvolatiliteit is niets nieuws in de wereld van BTC, maar er zijn wel steeds meer spelers in de markt.

Turkije maakt zich op voor nieuwe regels rondom Bitcoin, binnen 2 weken duidelijkheid

Turkse bitcoiners kunnen opgelucht ademhalen: het land gaat geen direct verbod op bitcoin invoeren. Dat zegt de president van de Turkse centrale bank op vrijdag. Şahap Kavcıoğlu vertelt dat het ministerie van Financiën binnen nu en twee weken met de plannen naar buiten komt.

Kavacıoğlu: ”Je lost niets op met het simpelweg verbieden van crypto, we hebben niet de intentie om dat te doen.” Eerder deze maand werd duidelijk dat het verboden is om BTC te gebruiken als betaalmiddel.

Nassim Taleb draait 180 graden: ‘Bitcoin is piramidespel en gimmick’

Nassim Taleb heeft het niet zo meer met Bitcoin. De statisticus en auteur noemt de cryptomunt een ponzi-scheme en een gimmick. Het is toch opmerkelijk, gezien de Libanese-Amerikaan lange tijd voorstander van bitcoin leek te zijn.

Taleb is bekend van zijn boeken The Black Swan, Antifragile en Skin in the Game. Het zijn bestsellers en hierdoor staat hij bekend als gerespecteerd denker. Lange tijd was hij ook voorstander van Bitcoin. Zo schreef hij het voorwoord van het bekendste boek The Bitcoin Standard van Saifedean Ammous. Inmiddels is zijn plekje overgenomen door Michael Saylor.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...