Goedemorgen Bitcoin: Bittrex vraagt faillissement aan

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bittrex vraagt faillissement aan

Het doek voor een vermaarde beurs is gevallen. Bittrex Inc. heeft een Chapter 11-faillissementbescherming aangevraagd, minder dan een maand nadat de Securities and Exchange Commissions (SEC) het bedrijf heeft beschuldigd van het runnen van een niet-geregistreerde beurs.

Volgens de beurs worden de activa (bezittingen) en de passiva (het eigen vermogen en schulden) geschat op tussen 500 miljoen dollar en 1 miljard dollar. Er zijn ruim 100.000 schuldeisers die een rechtszaak hebben aangespannen tegen het Amerikaanse bedrijf. Twee andere entiteiten, Bittrex Malta Ltd. en Bittrex Malta Holdings Ltd., hebben ook faillissementsbescherming aangevraagd bij de U.S. Bankruptcy Court voor het District of Delaware.

Prijs van bitcoin op Binance US ineens $700 hoger

De spread tussen de prijs van bitcoin in Amerikaanse dollars tussen Binance.US en andere beurzen maakte gisteren een grote sprong.

Men betaalde op de Amerikaanse tak van de cryptobeurs ineens bijna $700 meer voor één bitcoin dan daarbuiten. Dit fenomeen wordt ook wel een premium genoemd. Zoals altijd verdween deze premie ook weer snel door arbitragehandel.

Dinsdag om 09:26 schoot de prijs op het BTC/USD handelspaar op Binance.US ineens omhoog. Dat maakte de koers dus aanzienlijk hoger dan de prijs op Coinbase of het niet-Amerikaanse platform van Binance.

Warren Buffett dumpt 13,3 miljard dollar aan aandelen, een waarschuwing voor bitcoin?

Warren Buffet’s Berkshire Hathaway heeft $13,3 miljard aan
aandelen verkocht en de blootstelling aan contanten en Amerikaanse
staatsobligaties verhoogd in het eerste kwartaal van 2023, volgens het laatste
kwartaalverslag
.

Het bedrijf heeft ook $4,4 miljard besteed aan de aankoop van
zijn eigen aandelen en $2,9 miljard aan de aandelen van andere beursgenoteerde
bedrijven. De verkoop van aandelen door Warren Buffet’s Berkshire Hathaway is op te vatten als een waarschuwing voor bitcoin en bijvoorbeeld goud.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...