Goedemorgen Bitcoin: ‘BTC is geen hedge tegen geopolitieke onrust’

Goedemorgen! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Nassim Taleb: ‘Bitcoin is geen hedge tegen geopolitieke onrust, maar het tegenovergestelde’

Nassim Nicholas Taleb, bekend als auteur van onder andere ‘Black Swan’, heeft op Twitter weer eens uitgehaald naar bitcoin. Ditmaal claimt Taleb dat bitcoin een hedge is voor helemaal niets.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Taleb beschrijft bitcoin als de “perfecte sucker game” tijdens perioden van lage rentes. Het grappige is dat Taleb niet lang geleden nog een groot voorstander van bitcoin was en zelfs het voorwoord voor ‘The Bitcoin Standard’ van Saifedean Ammous schreef.

Rusland krijgt cryptowet, centrale bank is tegen

Het Ministerie van Financiën van Rusland zet de plannen door om bitcoin en andere cryptovaluta te reguleren. Betalen met crypto blijft verboden. Het gewenste verbod van de Russische centrale bank lijkt van de baan.

Het Russische Ministerie van Financiën stuurt een wetsontwerp naar de Doema (parlement) om bitcoin en andere cryptovaluta te reguleren. Volgens het persbericht is het voorstel op 18 februari formeel ingediend en gebaseerd op een planning die eerder met andere overheidsorganen is afgesproken. Behalve met de Centrale Bank van Rusland, want die blijft mordicus tegen.

Italië komt met nieuwe regels voor bitcoinbedrijven

Italië onderwerpt bitcoinbedrijven aan extra regels. De richtlijnen werden in januari al goedgekeurd. Dat betekent meer registratie- en rapportagevereisten voor virtual asset service providers (VASP).

Onder de noemer van anti-witwasregels moeten bedrijven steeds meer gegevens verzamelen van hun klanten. Niet per se voor zichzelf, maar voor lokale overheden.

Zwitserse stad presenteert binnenkort ‘Plan B’

Het Zwitserse Lugano moet dé nieuwe bitcoin hotspot van Europa worden. Volgens Paolo Ardoino van Tether komt er binnenkort groot nieuws uit de stad.

De officiële aankondiging vindt plaats op 3 maart 2022. Ardoino en de burgemeester van Lugano houden dan een live presentatie om de plannen uit te leggen.

Tether is de uitgever van de gelijknamige stablecoin. Tether (of USDT) is veruit de grootste synthetische dollar met een oplage van ruim $79 miljard. Met de munt is het bedrijf verantwoordelijk voor de meeste grote handelsparen in de industrie.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...