Goedemorgen Bitcoin: Duitsland heeft ruim 1.800 publieke nodes

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin miners vinden nieuw thuis na Chinese heksenjacht

Enkele maanden geleden werd de bitcoin mining industrie opgeschrikt door een oorlogsverklaring van China. Van de ene op de andere dag kregen energieleveranciers te horen dat er een verbod op het verstrekken van energie aan bitcoin miners ingesteld zou worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het zou de laatste klap zijn voor een industrie die het in China al langer zwaar had. Hoog tijd voor een groot deel van het netwerk om een nieuw thuis te vinden. Dat lijkt aardig te lukken, want de hash rate stijgt weer rustig naar het niveau van weleer.

Unicum: Duitsland heeft meer bitcoin nodes dan de Verenigde Staten

Duitsland heeft meer bitcoin nodes dan de Verenigde Staten. Voor het eerst ooit hebben onze oosterburen meer openbare nodes dan welk land dan ook. Dat blijkt uit data van Bitnodes.

Het gaat om ruim 10.000 nodes die te vinden zijn. Daarvan zitten er 1.833 in Duitsland en 1.821 in de VS. Het gaat hier om nodes die niet verstopt zitten achter Tor.

Column: Brief aan mensen die bitcoin(s) niets waard vinden

Op meningencircus Twitter is het wel eens lastig mensen rustig van een antwoord te voorzien. Eigenlijk moet je het dan in een lange draad stoppen, maar dat leest voor geen meter en verdwijnt al snel voorgoed uit het zicht.

Daarom een korte brief. Niet wetenschappelijk verantwoord, weinig bronnen, maar hopelijk wel een startpunt om jou, bitcoinhekelaar, toch hopelijk eens anders te laten denken over bitcoin of tenminste te begrijpen waarom er mensen zijn die er misschien wel iets in zien.

Week in Bitcoin met Bitcoin Day in El Salvador en block 700.000

We kijken terug op een enerverende week met nieuws over de prijs, de markt en de technologie rondom Bitcoin. Wat is er de afgelopen week 36 allemaal gebeurd?

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...