Week in Bitcoin met Bitcoin Day in El Salvador en block 700.000

397 totale weergaven

We kijken terug op een enerverende week met nieuws over de prijs, de markt en de technologie rondom Bitcoin. Wat is er de afgelopen week 36 allemaal gebeurd?

Block 700.000 is een feit!

Het 700.000ste block op de bitcoin blockchain is afgelopen week gedolven. Lead developer Pieter Wuille van Bitcoin Core viert deze nieuwe mijlpaal op Twitter.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

En in deze week met veel adoptienieuws zijn de memes op Bitcoin Twitter nooit ver weg!

Bitcoin hashrate stijgt 50% van dieptepunt tot 135 EH/s

De rekenkracht van het Bitcoin netwerk krabbelt langzaam maar zeker weer op. Het zevendaagse voortschrijdende gemiddelde van de hashrate staat momenteel ergens tussen het hoogtepunt en het dieptepunt.

Bitcoin Day in El Salvador

Dinsdag 7 september was Bitcoin Day in El Salvador, de dag dat bitcoin zijn eerste dag als wettig betaalmiddel doormaakte.

Onze redacteur Arnold Hubach heeft de nodige artikelen gemaakt over de uitrol.

Oekraïne maakt zich op voor regulering Bitcoin

Het Oekraïense ministerie van Digitale Transformatie introduceert een wetsvoorstel voor het legaliseren van bitcoin in het land. Het parlement stemde vandaag in met de plannen.

Europa wil bitcoin (BTC) bezit gaan registreren

Nieuwe plannen in Europa om meer grip op 'ons' bezit te krijgen.

De Europese Commissie doet onderzoek naar het idee van een 'EU Asset Registry'.

Het heeft een document gepubliceerd over een "haalbaarheidsstudie voor een Europees register van activa in de strijd tegen het witwassen van geld en belastingontduiking".

Mastercard koopt Bitcoin (BTC) analysebedrijf

Een opvallende deal deze week: creditcardmaatschappij Mastercard koopt Ciphertrace voor een onbekend bedrag. Laatstgenoemde bedrijf is een specialist in het in kaart brengen van openbare grootboeken zoals die van bitcoin.

Volgens criticasters vooral een stap naar meer surveillance van iemands bestedingspatroon.

CIO Rick Rieder van Blackrock is een bitcoiner

Rick Rieder, CIO van BlackRock, verklapt op CNBC dat hij persoonlijk bitcoin heeft. Hij gelooft dat de prijs ervan in de toekomst "aanzienlijk" kan stijgen.

Dat is natuurlijk niet zonder eigenbelang, want ook zijn werkgever heeft met bitcoin futures de nodige exposure in de markt.

Tweet van de week: koffie kopen met bitcoin

Koffie kopen bij een Starbucks in El Salvador. Dat gaat 'smooth' en de netwerkkosten zijn nihil, zo toont de Nederlandse journalist Aaron van Wirdum ter plaatse aan.

Ook onze 'eigen' Arnold Hubach deed een transactie via het Lightning Network om zijn koffie te betalen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...