Goedemorgen Bitcoin: ‘ETF-overwinning Grayscale is overhyped door bitcoin bulls’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index past inschatting voor bitcoin aan

Cambridge-onderzoekers hebben de bekende Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI) herzien naar aanleiding van bewijs dat er regelmatig te hoge schattingen werden gemaakt van het stroomverbruik door Bitcoin-mining. Deze aanpassing is de eerste sinds de oprichting van de index in 2019.

De CBECI, gelanceerd in juli 2019, beoogt inzicht te geven in de energie-intensieve aard van Bitcoin-mining en de bijbehorende milieueffecten. Alexander Neumueller, hoofdonderzoeker, sprak met Cointelegraph over de rol van de index in het schatten van het stroomverbruik van het Bitcoin-netwerk.

Uit de herziene methodologie bleek dat er meer aandacht was voor recente ontwikkelingen in Bitcoin-mininghardware en hash-snelheid. De onderzoekers onderzochten wat de aanzienlijke toename van de hash-snelheid in recente jaren had aangedreven, vooral omdat nieuwere mijnbouwapparatuur de oudere modellen in rekenkracht overtrof.

Coinbase gaat stablecoin PayPal PYUSD verhandelen

Cryptobeurs Coinbase gaat de onlangs nieuw gelanceerde PayPal stablecoin PYUSD noteren.

“De handel zal beginnen op of na 9.00 uur Pacific Time op 31 augustus 2023, als aan de liquiditeitsvoorwaarden wordt voldaan”, tweette Coinbase woensdag. “Zodra er voldoende aanbod van dit actief is, zal de handel op onze PYUSD-USD-handelsparen in fasen van start gaan”, aldus het bericht.

‘ETF-overwinning Grayscale is overhyped door bitcoin bulls’

De populaire YouTube-analist Nicholas Merten is van mening dat bitcoiners de overwinning van Grayscale tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in de rechtszaak om een Spot Bitcoin ETF hebben overhyped. “We zagen een koersbeweging van slechts 6 procent na de overwinning tegen de SEC die op de één of andere manier moet garanderen dat we een Spot Bitcoin ETF krijgen”, aldus een sarcastische Nicholas Merten.

“Bitcoin naar $185.000 als Spot ETF wordt goedgekeurd”

Zodra de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op korte termijn een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) goedkeurt, is analist Tom Lee ervan overtuigd dat de bitcoin koers weer flink kan gaan stijgen. Een prijs naar maar liefst 185.000 dollar op de lange termijn sluit hij zelfs niet uit, dat is zes keer zo hoog als de huidige marktprijs.

Spoiler: Tom Lee wil nog wel eens te optimistisch zijn over de koers. Zijn historische (hoge) voorspellingen zijn meerdere keren niet uitgekomen.

Lee doet zijn uitspraken bij de Amerikaanse nieuwszender CNBC. Daarin beargumenteert hij dat spot ETF veel meer vraag naar bitcoin genereert, waardoor er een “onevenwicht” ontstaat dat de prijs opdrijft. Op basis hiervan zal de vraag aanzienlijk groter zijn dan het aanbod, wat de prijzen naar $185.000 of hoger zal stuwen.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...