Goedemorgen Bitcoin: extra regels voor BTC onvermijdelijk

1162 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste bitcoinnieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Blog: Onvermijdelijk, Europa komt met nieuwe regels voor Bitcoin en crypto

Het besluit van Tesla om te investeren in bitcoin laat onversneden zien, hoe breed en sterk deze cryptovaluta inmiddels internationaal wordt geaccepteerd. Twaalf jaar na de introductie van de digitale munt zien steeds meer instellingen en bedrijven bitcoin als een even betrouwbaar als onmisbaar middel voor waarde-opslag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

MicroStrategy koopt voor 1 miljard dollar aan Bitcoin, ruim 90.000 BTC in kas

MicroStrategy heeft voor ruim 1 miljard dollar aan bitcoin (BTC) gekocht. Eerder deze maand haalde het softwarebedrijf $1,05 miljard op met de uitgifte van converteerbare obligaties. Investeerders lenen als het ware hun geld uit tegenover voor hen interessante voorwaarden. MicroStrategy was vooraf duidelijk over de bestemming van dit geld: bitcoin.

Eerder maakte het bedrijf bekend dat zij in deze financieringsronde $600 miljoen wilde ophalen, is dus uiteindelijk opgelopen naar het bedrag van $1,05 miljard. Directeur en oprichter Michael Saylor is sinds 2020 echt overtuigd en gaat zowel privé als zakelijk (bijna) all-in.

Bitcoin future markt ontploft: $180 miljard verhandeld op 1 dag

De interesse in bitcoin groeit door. Een nieuw record: dagvolume van $180 miljard voor bitcoin futures. Het gaat om het volume bij de grootste future markten van de industrie, dat meldt van Glassnode.

Bitcoin futures worden steeds populairder. Met een future ga je een contract aan om op een gezette tijd in de toekomst iets te kopen of verkopen. Ga je het contract aan? Dan ben je verplicht om op de afgesproken datum de transactie te voltooien.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...