Goedemorgen Bitcoin: Fed verhoogt rente in VS met 0,75%

428 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Celsius op zoek naar curatoren na grote financiële problemen

Celsius zit in de problemen. Het bedrijf is naar verluidt op zoek naar curatoren om informatie in te winnen. Volgens de Wall Street Journal gaat het om gesprekken over herstructurering.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met Celsius kun je op allerlei manieren geld verdienen met je bitcoin. Dat is althans de belofte. Met verschillende renteproducten ontvang je beloningen in de vorm van rente uitgekeerd in crypto's.

Recentelijk werden opnames echter stopgezet. Er zit een grote kink in de kabel en Celsius lijkt geen middelen te hebben om aan de vraag van hun klanten te voldoen.

President Centraal Afrikaanse Republiek optimistisch over lange termijn bitcoin

Ondanks de beroerde marktomstandigheden, is president Faustin-Archange Touadéra optimistisch over bitcoin en over de keuze van zijn land om het te adopteren als wettig betaalmiddel.

President Touadéra concentreert zich op de lange termijn in een tweet die gisteren online kwam.

“Bitcoin begrijpen is van cruciaal belang om te kunnen onderkennen wat voor disruptieve kracht het heeft om welvaart op lange termijn te brengen. Wiskunde houdt geen rekening met menselijke emoties. Toekomstige generaties zullen op deze momenten terugkijken om onze kracht en eenheid om in zware tijden dit pad te kiezen te vieren.”

Amerikaanse centrale bank verhoogt rentetarieven met 0,75%

De Amerikaanse centrale bank maakt bekend dat het de rentetarieven met 0,75% gaat verhogen. Vandaag en gisteren kwam het Federal Open Market Committee (FOMC) weer bij elkaar om te praten over het monetair beleid in de Verenigde Staten.

Het zat er al even aan te komen dat de Federal Reserve deze stap wilde ondernemen. Begin dit jaar sprak het de wens uit om de hoge inflatie te beteugelen. Een van de tools die ze daarvoor inzetten is het verhogen van de rente.

De verhoging van 75 basispunten die de Fed vandaag aankondigt, is de grootste stijging sinds 1994. Daarmee staan de rentetarieven nu op 1,50-1,75 procent