Goedemorgen Bitcoin: Federal Reserve brengt rente waarschijnlijk boven 5% na sterk banenrapport

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

ECB wil rente nog tweemaal verhogen, ondanks dreigende recessie

In de maand maart staat er weer een rentevergadering van de Europese Centrale Bank op het programma. Na de renteverhoging van 0,50 procent van afgelopen donderdag, is de verwachting dat de Eurozone ook in mei een verhoging van 0,50 procent voor de kiezen krijgt. Dat zou de rente van 2,50 naar 3,00 procent optillen.

Langzaam maar zeker komt het renteplafond, de hoogste rente tijdens deze cyclus, in zich voor de Europese Centrale Bank. Althans, als we de woorden van een beleidsmaker van de belangrijkste bank van de Eurozone mogen geloven. De verwachting is nu dat de markt in mei de laatste renteverhoging van de ECB voor de kiezen krijgt.

Bitcoin whales sturen 434 miljoen dollar over het netwerk

Terwijl de bitcoin prijs boven de $ 23.000 zweeft, hebben er twee omvangrijke transacties op het bitcoinnetwerk plaatsgevonden. In totaal verplaatsen twee whales ruim 434 miljoen dollar op de bitcoin blockchain.

De eerste whale laat vrijdag van zich spreken en verstuurd 13.369 btc met toen een waarde van 311 miljoen dollar. De wallet waar de btc naar gestuurd is, is pseudoniem en niet toe te schrijven aan een bekende entiteit zoals een beurs. Er is dus vermoedelijk sprake van walletmanagement. Het ontvangende adres waar deze ruim 13.000 bitcoin opstaat, is hiermee het 65e grootste bitcoinadres ooit volgens BitInfoCharts.

Federal Reserve brengt rente waarschijnlijk boven 5% na sterk banenrapport

De Federal Reserve heeft mogelijk nog twee renteverhogingen van 0,25 procent voor ons in petto, wat de Amerikaanse rente op 5,00 tot 5,25 procent zou brengen. Op vrijdag werd bekend dat de Amerikaanse banenmarkt er een stuk sterker voorstaat dan verwacht, waardoor de rente verder omhoog moet om de inflatie daadwerkelijk onder controle te krijgen.

Een renteplafond van tenminste 5,25 procent is inmiddels de lening van de handelaren in futures voor Amerikaanse staatsobligaties. Het Amerikaanse Labor Department maakte op vrijdag bekend dat werkgevers meer dan een half miljoenen banen toevoegden in de afgelopen maand.

Week in Bitcoin: Binance roept cryptobeurs op om geld weg te halen

Het was weer een roerige week voor bitcoin. In dit weekoverzicht vind je het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)