Week in Bitcoin: Binance roept cryptobeurs op om geld weg te halen

Het was weer een roerige week voor bitcoin. In dit weekoverzicht vind je het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws.

Europese Centrale Bank verhoogt rente met 0,5 procentpunt

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft opnieuw de rente verhoogd. Net als de grote broer in de Verenigde Staten gaat het om een minder harde stijging dan voorheen. Het gaat om en verhoging van 0,5 procentpunt. De rente staat nu op 2,5 procent.

Grote centrale banken spreken voorzichtig over pauzeren van renteverhogingen

Het gehele jaar 2022 stond in het teken van renteverhogingen van centrale banken van over de hele wereld om de torenhoge inflatie te bevechten. Nu bereiden ze zich gezamenlijk voor op het pauzeren van de renteverhogingen, om te zien wat het uiteindelijke effect van de ingrepen is op de wereldeconomie.

Bitcoin economie in de Filipijnen: bekijk onze documentaire!

Redacteur Arnold is enkele weken op een heus bitcoin eiland geweest. Je kunt er met overleven met enkel en alleen je lightningwallet. Naast een artikelenserie maakte hij ook een documentaire! In dit half uur zie je álles over Boracay in de Filipijnen.

Veel bitcoinbetalingen, interviews met winkeliers, gesprekken met mensen op straat, sfeerbeelden en uiteraard ook een uitleg waarom bitcoin logisch is en welke problemen het oplost. Kijk de videoreportage op YouTube!

Bitcoin prijs schiet 60% omhoog in Nigeria

De lokale bitcoin prijs is in Nigeria met 60% omhoog geschoten. Een bitcoin staat nu gelijk aan 38.000 dollar omgerekend in de lokale munt de naira. Door een sterk toenemende vraag krijgt bitcoin lokaal een veel hogere wisselkoers.

Tim Draper praatte met president Sri Lanka over bitcoin

Miljardair Tim Draper was onlangs in Sri Lanka, waar hij onder andere de president sprak. Niet geheel onverwacht kwam het onderwerp bitcoin ook op tafel.

Binance roept cryptobeurs op om geld weg te halen

Binance roept het Indische platform WazirX op om hun geld van het platform te halen. WazirX en Binance zijn verwikkeld in een opvallende soap.

Zanmai Labs is de partij achter WazirX. Zij kregen een uitnodiging van Binance om een stappenplan te maken om alle bezittingen weg te halen bij Binance. Beide beurzen zijn verwikkeld in een ruzie.

MicroStrategy stopt niet met kopen bitcoin ondanks papieren verlies

MicroStrategy heeft geen plannen om te stoppen met het handelen in bitcoin, ondanks een verlies op papier van 1,3 miljard dollar. Het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf wijst op de stijging van zijn aandeel sinds de eerste bitcoinaankoop in augustus 2020.

Miljardair Munger wil verbod op bitcoin in VS

Charlie Munger roept de Verenigde Staten op om in de voetsporen van China te treden. Hij wil dat zijn land cryptocurrency's verbiedt.

Nieuw soort NFT's op bitcoin zorgen voor controverse

NFT's zijn niets nieuws. En bitcoin is ook niets nieuws. De combinatie van de twee heeft al voor menig controverse gezorgd. Zo ook nu weer.

Bitcoin tikt $24.000 aan, miners wrijven in handen door nieuwe NFT-hype

De bitcoin koers tikte vannacht de grens van $24.000 aan. Een prijssprong van meer dan 40% in een maand tijd zorgt altijd voor reuring in de markt.

BTC begon dit jaar nog onder een prijs van $17.000. Inmiddels kun je wel zeggen dat de prijs van bitcoin 2023 goed is gestart. Het biedt geen garanties voor de toekomst.

Analist die bitcoin bodem van 2018 voorspelde verwacht enorme koersexplosie

Twitter staat tegenwoordig vol met analisten die op dagelijkse basis strooien met gewaagde voorspellingen over de bitcoin koers. Soms zitten daar analisten tussen die het bij het juiste eind hebben. Smart Contracter is er zo eentje die in 2018 de bodem voor bitcoin wist te voorspellen. Volgens deze analist staat bitcoin in 2023 nog een aantal koersstijgingen te wachten.

Wat betekent disinflatie voor de bitcoin koers?

De bitcoin koers steeg in de nacht van woensdag op donderdag behoorlijk door, nadat de markt besloot dat de toespraak van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell in navolging van de Amerikaanse renteverhoging van 0,25 procent bullish was. In die opleving werd zelfs de koers van 24.000 dollar doorbroken, maar nu handelen we daar weer onder en komen er volgens sommige analisten een paar belangrijke dagen aan.

Bitcoin Focus: Door de bank genomen

Aandelen stijgen, centrale banken doen rustiger aan met rentestijgingen en de bitcoin koers zit in de lift. Tijd voor een nieuwe Bitcoin Focus.

We gaan er geen gewoonte van maken, beloofd, maar deze week beginnen we toch even met de prijs van bitcoin. De prijs van bitcoin is deze week door de $24.000 gebroken.

Aan het begin van 2023 stond BTC nog onder $17.000. De recente ontwikkelingen maken dit de beste januarimaand sinds 2013. Procentueel was januari de beste maand sinds oktober 2021.

Lees de vrijdageditie van Bitcoin Focus!

Met de code WELKOMBIJFOCUS kun je de eerste maand proberen voor slechts 1 euro! Vul de code in bij het afsluiten van een abonnement via deze link.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Plan B Bitcoin Data en Analyse
Nederlandse Analist PlanB onthult: Bitcoin Bullmarkt Begint met Ongekende FOMO Golf – $100K in Zicht?

Volgens PlanB, een Nederlandse analist en de maker van het stock-to-flow (S2F) model voor het...

Nieuws
Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

Nieuws
CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

Lees meer