Goedemorgen Bitcoin: Geen paniek na een koersdip

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin netwerk veiliger dan ooit: rekenkracht bereikt nieuw hoogtepunt

De rekenkracht van het bitcoin (BTC) netwerk heeft vandaag een nieuw hoogtepunt bereikt, zo bericht block explorer service Blockchair.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Uit cijfers van Bitinfocharts blijkt dat vandaag de totale hashrate boven de 180 extrahash per seconde raakte. Dat is het hoogste niveau ooit en weer een 10% groei ten opzichte van het vorige record in april.

Bedrijf PayPal-oprichter Peter Thiel wil Bitcoin (BTC) gaan sparen

Software - en analysebedrijf Palantir overweegt Bitcoin (BTC) als kasreserve op de balans te zetten.

Wat opviel tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers: Palantir is van plan om een deel van haar cash om te wisselen in bitcoin. Daarnaast wil men BTC gaan accepteren als betaalmidddel.

5 redenen waarom Bitcoin (BTC) niet in een bearmarkt zit

Wat te doen als lange termijn investeerder bij deze heftige korte termijn koersschommelingen? Dan is het verstandig om uit te zoomen en de rust te bewaren.

Een paar cijfers op een rij:

  • Bitcoin laat op de weekgrafiek nog steeds een plus van +4,4% zien (ondanks deze dip)
  • Kijken we naar de jaargrafiek, dan ligt de plus op een onwaarschijnlijke +550%
  • De totale marktwaarde ligt nog boven de 1.000 miljard dollar
  • Het aantal bitcoin wallets en nodes blijft dagelijks groeien

Een van de bekendere on-chain analisten is Willy Woo. Hij heeft een betaalde nieuwsbrief met ruim 350.000 abonnees, hij is regelmatig te gast bij podcasts zoals What Bitcoin Did van Peter McCormack én hij is een oudgediende.

Mark Zuckerberg noemt zijn geiten 'Max' en 'Bitcoin', is hij een bitcoiner?

Is Facebook-baas een bitcoin maximalist? Dat is de hamvraag van deze dinsdagochtend.

Vanochtend postte Mark Zuckerberg van Facebook op zijn social media platform een foto van twee geiten genaamd ‘Max’ en ‘Bitcoin’. Het ging vervolgens los op Bitcoin Twitter.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...