Goedemorgen Bitcoin: grote investeerder maakt 1 miljard dollar vrij

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Biden onthult budget van Amerikaanse overheid in 2022: $6.000 miljard

De Amerikaanse overheid maakt recordbegroting voor 2022 bekend: alle onderdelen van het staatsapparaat gaan bij elkaar $6.000 miljard uitgeven. President Joe Biden maakt zijn toekomstplannen ook bekend: in 2031 moet de overheid $8,2 biljoen uitgeven. Dat meldt The New York Times (NYT).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit voorstel moet wel nog door alle politieke kanalen komen. Amerika is sinds de coronacrisis op een ongekend niveau dollars in de economie aan het pompen.

Is dit goed nieuws voor bitcoin?

Investeerder Icahn wil met ‘minstens 1 miljard dollar’ in Bitcoin en crypto stappen

Bitcoin weet weer een nieuwe miljardair achter zich te scharen. De legendarische investeerder Carl Icahn vertelde gisteren dat hij met zijn bedrijf ‘op een relatief grote manier’ in cryptovaluta gaat stappen.

Icahn was in gesprek met Bloomberg Markets. Hij is de oprichter en aandeelhouder in Icahn Enterprises. De 85-jarige zakenman vertelde dat ze nog geen crypto-activa aanhielden, maar dat ze wel op een ‘relatief grote manier’ betrokken zouden kunnen raken met de markt.

Bitcoin fonds van Fidelity trekt $102 miljoen aan

Uit een document bij de Securities & Exchange Commission blijkt dat het bitcoin fonds van Fidelity ruim 102 miljoen dollar heeft opgehaald bij gekwalificeerde investeerders.

Fidelity is één van de grootste vermogensbeheerders ter wereld en ze hebben op diverse manieren exposure in de bitcoin markt. Een van die manieren is middels een bitcoin fonds. Vermogende klanten kunnen daar dollars in storten en Fidelity gaat dat geld beleggen in bitcoin.

In augustus 2020 ging het zogenaamde Wise Origin Bitcoin Index Fund I live, waarmee klanten van de assetmanager dus exposure konden krijgen met de cryptomunt.

‘Elon Musk niet juiste persoon om over bitcoin mining te oordelen’

Elon Musk is niet de aangewezen persoon om zich te mengen in het debat omtrent bitcoin mining en energieverbruik. Dat stelt de bekende marktanalist Nic Carter van investeringshuis Castle Island in een interview met Bloomberg.

Volgens hem heeft Musk als topman van Tesla een dubbele agenda.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!