Goedemorgen Bitcoin: Hodlnaut pauzeert opnames van platform

991 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘Bitcoin naar $98.000 als BlackRock klein percentage investeert’

Bitcoin zit dan wel in een bearmarkt, de rek is er voor de munt nog lang niet uit. Technologisch gezien gaat het crescendo met het netwerk, maar de munt ontbeert een aantal drijvers om de prijs op te stuwen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de potentiële drijvers is de recente deal tussen BlackRock en Coinbase, denkt de populaire analist InvestAnswers. In potentie kan de prijs naar $773.000 gaan in de toekomst, zo vertelt de finfluencer in een nieuwe post.

Coinbase mag aan de klanten van BlackRock bitcoin gaan verkopen. Naar eigen zeggen beheert BlackRock circa 10.000 miljard dollar (januari 2022).

Hodlnaut stopt met bitcoin opnames

Het is weer raak. Deze keer is het de beurt aan een bedrijf genaamd Hodlnaut om de deuren te sluiten. Althans, klanten kunnen momenteel niet meer bij hun geld.

De kredietverstrekker is een van de vele slachtoffers van de recente marktontwikkelingen. Het bedrijf kondigde vandaag een opnamestop aan.

Het is nog onduidelijk of het hier ook gaat om een mogelijk faillissement. Wel is helder dat ook dit bedrijf mooie rentes aanbiedt op bitcoin en een x aantal andere tokens. Die belofte kan momenteel echter niet worden ingewilligd.

39% Amerikanen in steekproef wil meer in cryptovaluta investeren

Nieuw onderzoek toont aan dat 39% van de Amerikaanse investeerders meer cryptovaluta blijft bijkopen. De reden? Men zoekt manieren om hun vermogen te behouden.

De steekproef is uitgevoerd door The Balance. Het was een online enquête waar 1200 Amerikaanse volwassen op reageerden. Je kunt je dus afvragen of het een goede representatie is van de samenleving. Enfin.

De titel van het onderzoek zegt veel: “The Balance Inflation Survey”. De onzekerheid in de markt zorgt er voor dat Amerikanen anders naar beleggingen kijken. 60% geeft aan dat ze momenteel veiligere investeringen doen, vergeleken met normaal.

Tegelijkertijd meldt 29% van de beleggers dat ze op dit moment hun investeringsstrategie niet veranderen. Iets meer dan een kwart van de ondervraagde beleggers gaf toe minder geld te investeren.