Goedemorgen Bitcoin: Is de crypto crash begonnen?

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Is de crypto crash begonnen? Solana en andere altcoins duiken omlaag

Na een poging om te herstellen van de lage standen eerder deze week, is de prijs van bitcoin gedaald naar $62.400, om vervolgens weer iets op te krabbelen naar ongeveer $63.000. Deze terugval is tekenend voor de bredere prijsdalingen in de cryptocurrency markt, die in slechts twee dagen een daling van $150 miljard in de totale marktkapitalisatie heeft gezien. Maar hoe houden de altcoins zich ten opzichte van bitcoin?

De sector van de altcoins kent eveneens een zware dag. Solana is een van de grootste verliezers met een daling van meer dan 5% op één dag, waarbij de prijs nu onder de $140 ligt. Andere grote cryptocurrency’s zoals dogecoin, cardano, avalanche, shiba inu en polkadot hebben ook te maken met dalingen die variëren van 2,75% tot 3,6%.

Analist onthult waarom XRP koers deze zomer de $4 kan doorbreken

De bekende analist EGRAG heeft onlangs een optimistische voorspelling gedaan voor de XRP koers, waarbij hij suggereert dat de cryptocurrency mogelijk stijgt tot wel $4 in juni of juli. Deze voorspelling komt op een moment dat XRP moeite heeft om een stabiele opwaartse trend te behouden, zoals blijkt uit recente prijsbewegingen. Maar op basis van welke gegevens is deze voorspelling gebaseerd?

XRP, momenteel geprijsd op $0.5241, heeft aanzienlijke schommelingen ervaren en testte onlangs een dieptepunt van twee jaar op $0.43. Ondanks deze dip, heeft het actief een opmerkelijk herstel ingezet, maar het blijft uitdagend om een bullish trend vast te houden, waarbij de prijs nu rond de $ 0.53 schommelt. EGRAG gelooft dat XRP zijn bullish beweging uit 2021 zou kunnen nabootsen.

Waarschuwing: Waarom bitcoin koers binnen twee weken nieuwe duik kan nemen

In een recente video waarschuwt de cryptocurrency analist Rekt Capital zijn 74.300 YouTube abonnees dat bitcoin mogelijk binnenkort een nieuwe daling zal meemaken. Hij trekt parallellen met de prijsontwikkelingen rond de ‘halving’ van 2016. Welke prijs punten moeten we in de gaten houden?

Rekt Capital legt uit dat de bitcoin koers gewoonlijk belangrijke prijscorrecties ondergaat rond de ‘halvings’. Dit zijn gebeurtenissen die elke vier jaar plaatsvinden en waarbij de beloning voor het minen van bitcoin wordt gehalveerd. Uit zijn analyse blijkt dat deze correcties meestal in twee golven komen: een voor en een na de halving.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...