Goedemorgen Bitcoin: Koers schiet naar $18.800

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin schiet naar $18.800, prijs stijgt 8% op één dag

De koers van bitcoin is gisteren weer boven de $18.000 uitgeschoten. Op moment van schrijven betaalde je $18.800 voor één hele bitcoin.

Het is de hoogste prijs sinds begin november 2022, toen cryptobeurs FTX omviel en daarmee een deel van de industrie en ook de koers van bitcoin meenam in haar val. Maar pijnlijk genoeg is het ook dezelfde prijs als juni 2022, vlak na de koersval door het Celsius-drama.

Met de stijging van vandaag staat de koers op dezelfde prijs als 17 juni 2022, als 12 december 2020 en ook 18 december 2017.

Hoe dan ook: bitcoin steeg het afgelopen etmaal met zo’n 8%. Daarmee staat de koers nog wel 72% van de recordprijs die november 2021 werd genoteerd.

El Salvador weer stap dichterbij bitcoinstaatsobligaties

In El Salvador is men nog altijd druk in de weer met bitcoin. Het Centraal-Amerikaanse land is onder leiding van president Nayib Bukele hét land dat ook in de politiek vol inzet op BTC. Een nieuw wetsvoorstel brengt bitcoinstaatsobligaties een stap dichterbij.

De obligaties zijn niet wat je gewend bent van een staatsobligatie. In dit geval wil men geld ophalen met de zogenaamde ‘Volcano Bond’. Het National Bitcoin Office van El Salvador maakt het nieuws bekend.

De Volcano Bond is een knipoog naar het minen van bitcoin op vulkanen. Het wetsvoorstel ‘Digital Asset Issuance’ werd aangenomen en moet alleen nog worden ondertekend door Bukele.

‘Cryptobedrijf Genesis heeft $3 miljard schuld’

Cryptobedrijf Genesis heeft ruim drie miljard dollar aan schulden openstaan. Moederbedrijf Digital Currency Group (DCG) overweegt om zijn investeringsportefeuille te verkopen dat 500 miljoen dollar moet opleveren. Die opbrengst is te gebruiken om schuldeisers van Genesis te betalen, meldt de Financial Times.

DCG is naast Genesis eigenaar van een groot aantal cryptobedrijven zoals Grayscale Investments (o.a. GBTC) en nieuwssite Coindesk. Ze worden gedwongen om de VC-tak te verkopen om schulden bij prime brokerage Genesis Capital te dichten.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin