Goedemorgen Bitcoin: MicroStrategy wil in 2023 lightning diensten lanceren

Goedemorgen Bitcoin: MicroStrategy wil in 2023 lightning diensten lanceren

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

MicroStrategy wil in 2023 nieuwe lightning dienst lanceren

Microstrategy is van plan om in 2023 diensten te gaan aanbieden rondom het lightning netwerk.

Oprichter Michael Saylor gelooft heilig in bitcoin en hij koopt al geruim twee jaar tienduizenden bitcoin uit de markt. Nu lijkt het bedrijf ook de industrie te betreden als 'buidler' in plaats van alleen 'hodler'.

Saylor deelde in een Twitter Spaces dat ze als bedrijf kijken naar verschillende softwareoplossingen rondom het lightning netwerk. Lighting is een secundaire laag bovenop de bitcoin blockchain. Je kunt er snel en nagenoeg gratis bitcoin betalingen mee doen.

Voormalig CEO Saylor vertelt dat de nieuwe oplossing ondernemingen zou moeten helpen met marketingplannen en cyberbeveiliging voor hun websites.

Galaxy Digital stijgt 13% na overnamedeal

Het aandeel van cryptobedrijf Galaxy Digital is de afgelopen 24 uur met 13% gestegen op de Canadese beurs. Aanleiding is de deal die de investeerder met Argo Blockchain sloot.

Galaxy kocht namelijk de mininglocatie Helios voor 65 miljoen dollar en verstrekt bovendien een lening van 35 miljoen dollar aan Argo. Daarmee is dit Britse miningbedrijf even uit de problemen.

Galaxy Digital is een investeerder in zowel de liquide asset bitcoin, maar ze nemen ook belangen in bitcoin - en cryptobedrijven. Mike Novogratz is een bekende in de Amerikaanse investeringswereld en is CEO van deze beursgenoteerde onderneming uit New York. De aandelen van Galaxy Digital staan genoteerd aan de Toronto exchange.

Autoriteiten Bahama's houden tijdelijk $3,5 miljard aan cryptovaluta van FTX in beheer

De autoriteiten van de Bahama's hebben $3,5 miljard aan digitale activa van FTX Digital Markets in beslag genomen. Het gebeurde vlak nadat het bedrijf faillissementsbescherming aanvoeg.

De Bahamaanse Securities Commission heeft op 12 november beslag gelegd op de digitale activa van FTX. Dat is op te maken uit een statement dat op 29 december online is gezet. Het zou gaan om cryptovaluta ter waarde van meer dan $3,5 miljard. Ze verwijzend naar een risico van "dreigende verdwijning" van de activa.

Het schijnt dat Bankman-Fried zorgen heeft geuit over de veiligheid van het geld, waaronder cyberaanvallen tegen de beurs.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties