Goedemorgen Bitcoin: miljardair voorspelt crypto-renaissance

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Miljardair voorspelt crypto-renaissance bij verlies vertrouwen in centrale banken

Miljardair Stanley Druckenmiller verwacht dat cryptovaluta een comeback gaan maken. Hij ziet het wantrouwen in centrale banken toenemen, wat goed kan zijn voor bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De hedgefondsmanager ziet dit steeds meer als aannemelijke optie, gezien de toestand van de wereldeconomie en de moeizame strijd van de Fed tegen zowel de inflatie als de recessie.

"De recessie komt eraan", zegt Druckenmiller tegen CNBC. De CEO van Duquesne Family Office heeft kritiek op het “radicale monetaire beleid” van de Federal Reserve in 2021.

“Ik was gewoon ongelooflijk gefrustreerd door wat voor mij leek op een Fed die gewoon ongelooflijke risico's nam."

Britten kiezen voor bitcoin nu pond zwak is, centrale bank grijpt in

Britten wenden zich in toenemende mate tot bitcoin nu de Britse pond zwak is. De pond blijft zwak ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Het past in een trend dat de handelsvolumes in euro en pond omhoog schieten. Het stijgende bitcoin-pondvolume blijkt uit cijfers van Coinshares, dat zich heeft gebaseerd op beursdata van Bitfinex en Bitstamp.

Dit deelt head research James Butterfill van Coinshares op Twitter. Op 26 september wist het volume een record van 881 miljoen dollar te bereiken. Normaliter is dit 70 miljoen dollar per dag.

Lightning Labs lanceert eerste versie van Taro voor versturen dollars via bitcoinsoftware

Lightning Labs heeft de eerste versie van het Taro-protocol gelanceerd. Daardoor kunnen ontwikkelaars nu tests doen met het aanmaken van tokens voor op het lightning netwerk.

Taro staat voor Taproot Asset Representation Overlay. Het idee is dat je via de liquiditeit van het lightning netwerk allerlei valuta de hele wereld over kunt sturen (buiten bestaande blockchains om). Het gebruikt 'trucjes met Taproot' om dit op bitcoin te bouwen.

Het idee werd enkele maanden geleden aangekondigd door Lightning Labs, het bedrijf achter de lnd-implementatie. Dit is de software die samen met CLN (van Blockstream) en eclair (van ACINQ) het lightning netwerk mogelijk maakt.