Goedemorgen Bitcoin: ‘Miner Core Scientific vraagt uitstel van betaling aan’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Adviseurs publiceren voorstel om miljarden van Genesis terug te krijgen

Een comité van komt middels een adviseur met een plan om geld te krijgen van Genesis. Genesis en DCG moeten nog reageren op het voorstel. Er is een comité van schuldeisers opgezet. Die partij komt nu samen met onder andere Gemini naar buiten met een plan.

De Winklevoss broers zijn met 900 miljoen dollar de grootste schuldeiser van Genesis. Laatstgenoemde is een dochterbedrijf van Digital Currency Group (DCG). Bitvavo is ook betrokken bij dit proces, er staat nog 280 miljoen euro open voor de de Nederlandse beurs.

Genesis stopte eerder dit jaar met opnames van hun ‘yield platform’. Deze dienst werd gebruikt door onder andere Bitvavo en Gemini om zelf ook weer producten aan te bieden. In de praktijk wordt er geld uitgeleend.

‘Bitcoin miner Core Scientific vraagt uitstel van betaling aan’

Bitcoin miner Core Scientific is van plan om faillissementsbescherming aan te vragen in Texas. Dat meldt CNBC.

Core Scientific is een van de grootste beursgenoteerde mining bedrijven van de Verenigde Staten. Ze hebben nog wel een positieve cashflow, maar het is niet genoeg om de schulden terug te betalen. Het bedrijf kocht nieuwe mining rigs op met geleend geld, maar kan dit nu niet afbetalen.

Belangrijk detail is wel dat Core Scientific niet op het nieuws heeft gereageerd en zelf geen officiële uitlatingen heeft gedaan. CNBC verwijst naar bronnen die inzichten hebben in het financiële plaatje van Core Scientific.

Opvallend genoeg werd vorige week duidelijk dat de grootste schuldeiser een kredietlijn van $72 miljoen wilde openen. Daarmee hoopten ze het faillissement te kunnen voorkomen.

Analist Inmortal: “Ik verwacht een epische rally voor bitcoin in 2023”

Een populaire analist is ervan overtuigd dat bitcoin in 2023 een gigantische rally tegemoet gaat. Het gaat om de pseudonieme Inmortal, die bijna 190.000 volgers heeft op Twitter. De analist spreekt van een “monsterdivergentie” in de bitcoin grafiek.

Opvallend is dat het volgens Inmortal een positief signaal is, maar dat het op zichzelf nog geen bodemsignaal is. “De koers kan nog zakken terwijl de RSI (relative strength index) hogere dieptepunten blijft maken”, aldus Inmortal.

De RSI is een indicator die het momentum van een financiële asset aangeeft. Deze statistieken kan een trendverandering signaleren. Het lijkt erop dat bitcoin momenteel een bullish divergence doormaakt, wat betekent dat de kopers steeds meer momentum pakken, ondanks dat de koers blijft zakken.