Goedemorgen Bitcoin: “Robert F. Kennedy Jr heeft minstens 100.000 dollar aan bitcoin”

Goedemorgen! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

"Robert F. Kennedy Jr heeft minstens 100.000 dollar aan bitcoin"

Robert F. Kennedy Jr., een presidentskandidaat voor de aankomende Amerikaanse verkiezingen in 2024 heeft bitcoin in zijn bezit. Dat blijkt uit berichtgeving van nieuwszender CNBC, die zich baseert op publieke data van de politicus.

Mining aandelen schieten de lucht in, top 9 steeg dit jaar al 257%

Aandelen van beursgenoteerde bitcoinmining bedrijven doen het erg goed. Ze presteren zelfs beter dan bitcoin. De top negen beursgenoteerde bitcoin miners zagen in 2023 een gemiddelde koersstijging van 257%. Dat is bijna drie keer hoger ze veel als de stijging van bitcoin in dezelfde periode. De grootste cryptovaluta steeg ruim 80% sinds 1 januari 2023.

Binance marktaandeel op laagste punt sinds begin van het jaar

Binance, de grootste wereldwijde cryptobeurs, wordt geconfronteerd met een afnemend marktaandeel omdat het management van Binance US aan het uitstappen is, volgens data van The Block.

Topfunctionarissen bij Binance zijn deze week afgetreden vanwege de manier waarop CEO Changpeng Zhao omgaat met onderzoeken naar de regelgeving rondom het bedrijf, zo meldt Fortune op basis van bronnen. Het gaat senior management van het bedrijf waaronder juridisch adviseur Han Ng, chief strategy officer Patrick Hillmann en SVP voor compliance Steven Christie, die hebben Zhao laten weten dat ze het bedrijf verlaten, aldus het zakenblad.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...