Goedemorgen Bitcoin: Square verdient $42 miljoen aan verkoop BTC

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Vier Amerikaanse burgemeesters vragen salaris in bitcoin

Vier Amerikaanse burgemeesters willen hun volgende salaris in bitcoin (BTC) ontvangen. Eric Adams, de nieuw verkozen burgemeester van New York City, gaat de komende drie maanden zijn salaris omzetten in BTC. Jane Castor (uit Tampa) wil ook haar loonstrookje ontvangen in bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De derde in het rijtje is Scott Conger, de burgemeester van Jackson. Daarmee volgt het drietal collega Francis Suarez uit Miami. Het omzetten van hun salaris in bitcoin zal waarschijnlijk gaan via een tussenpartij.

Square maakt $42 miljoen winst met bitcoinverkoop

Bitcoin is bij jonge Amerikanen in trek. Betaalverwerker Square heeft in het derde kwartaal 1,82 miljard dollar aan bitcoin verkocht via zijn Cash App. De brutowinst kwam uit op 42 miljoen dollar (36,3 miljoen euro).

In het tweede kwartaal was er sprake van 2,72 miljard dollar een bruto omzet uit bitcoinverkopen en het eerste kwartaal is met 3,51 miljard dollar de beste maand tot nu toe.

‘Bitcoin’ fonds verbreekt Australische records op de openingsdag

Een nieuw ‘bitcoin’ fonds van de Australische fondsmanager BetaShares heeft op de Australian Securities Exchange (ASX) binnen 15 minuten al enkele records gebroken.

Het fonds geeft beleggers de mogelijkheid om exposure te krijgen op vijftig beursgenoteerde bitcoinbedrijven die op een bepaalde manier afhankelijk zijn van het succes van de cryptosector. In die lijst vinden we onder andere Galaxy Digital, Marathon Digital, Coinbase Global, Silvergate Capital en MicroStrategy terug.

Binnen enkele minuten was er al voor meer dan 5,8 miljoen dollar aan contracten verhandeld en daarmee een nieuw record neergezet.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!