Goedemorgen Bitcoin: whitepaper in de Formule 1

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin whitepaper dankzij Kraken te zien op Formule 1-auto van Williams Racing

De Amerikaanse cryptobeurs Kraken maakt furore in de racewereld. Het gaat de eerste pagina van de bitcoin whitepaper op de neus van een Formule 1-auto plaatsen. De exchange is een samenwerking aangegaan met Williams Racing.

Mayur Gupta, de CMO van Kraken, vertelt dat de whitepaper op de Williams-auto een symbool staat voor het geloof dat zijn bedrijf in cryptovaluta heeft:

“Het is een kans om het originele document te laten zien die deze hele beweging tot leven heeft gebracht door middel van een sport die wordt bekeken en geliefd door honderden miljoenen fans over de hele wereld.”

Ook deze Amerikaanse toezichthouder wil meer informatie over bitcoin

Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) wil strenger handhaven op bitcoin futures.In de praktijkt wordt het verplicht voor partijen om al hun crypto-gerelateerde activiteiten te melden.

De CFTC toetst dan of er wordt voldaan aan de bestaande wetten en voorschriften op het gebied van ‘anti-witwassen, consumentenbescherming en beveiliging’. De toezichthouder heeft nieuwe regels bedacht die van invloed zijn op de crypto-activiteiten van zijn leden. En de leden zijn eigenlijk alle partijen die in Amerika vallen in de futuremarkt. Denk aan beurzen en brokers. Dat is te lezen in een statement van de financiële waakhond.

Bittrex stopt met bitcoindiensten in VS

Bittrex stopt met diensten in de Verenigde Staten. De cryptobeurs laat duidelijk blijken dat niet uit luxe te doen. De regeldruk wordt aangewezen als een van de oorzaken. Bittrex was ooit een van de grootste beurzen van de VS. Maar bij de sluiting heeft het een geschat marktaandeel van minder dan een procent

Bittrex heeft aangekondigd dat het zijn activiteiten in de Verenigde Staten zal stopzetten per 30 april 2023. In de aankondiging wordt gewezen naar ‘de onzekere en ongunstige regelgevende en economische omgeving’ voor cryptobedrijven in het land. Bittrex biedt naast bitcoin ook nog allerlei andere tokens aan om te handelen. Het kan zijn dat ze daarmee in de knoei komen met (toekomstige) regels.

Onze flauwe 1 april grap

De Nederlandsche Centrale Bank (DNB) heeft vandaag aangekondigd dat zij de oplage van bitcoin zal verhogen met 17 miljoen eenheden. Dit betekent dat er in totaal 38 miljoen bitcoins in omloop zullen zijn. De Nederlandse bank heeft toestemming van de CEO van Bitcoin: “We moeten nu meer bijdrukken om inflatie tegen te gaan, anders is het te laat.”

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...