Goedemorgen Bitcoin: Zwitserse centrale bank komt met $100 miljard aan liquiditeit voor bank

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin koers breekt door $28.000

De bitcoin koers schiet vandaag door de grens van $28.000. Ondanks slecht bankennieuws uit de Verenigde Staten en andere onzekerheden in de wereldeconomie stijgt de prijs door

We staan nog ver weg van de recordprijzen van $69.000. Bitcoin begon 2023 met een prijs onder de grens van $17.000. De afgelopen 30 dagen steeg de prijs met meer dan 15%.

Lyn Alden: ‘Het lijkt erop dat Buffet de kleine Amerikaanse banken wil redden’

Als je al wat langer meeloopt in de wereld dan heb je vast weleens van Warren Buffet gehoord. Buffet is een Amerikaanse investeringslegende, die miljardair werd met zijn investeringsfirma Berkshire Hathaway. Nu lijkt het erop dat hij de top van het Amerikaanse bankwezen heeft uitgenodigd in Omaha om een deal te bespreken om de kleinere banken van de Verenigde Staten redding te bieden.

Bloomberg weet zelfs te melden dat Warren Buffet de afgelopen week meerdere gesprekken voerde met officials van het team van president Joe Biden. Die gesprekken gingen over de mogelijkheid dat Buffet zou investeren in het regionale Amerikaanse bankwezen om de banken overeind te houden.

Zwitserse centrale bank stelt $100 miljard aan liquiditeit beschikbaar voor bankovername

UBS Group neemt Credit Suisse over voor meer dan $2 miljard. Volgens de Financial Times is dit een historische deal voor de twee grootste banken van Zwitserland. Het eerste bod van $1 miljard op eerdere deze week werd afgewezen door de directie van Credit Suisse. Maar UBS Group verhoogde vervolgens het bod. De twee grootste banken van het land gaan dus samen.

Als onderdeel van de deal heeft de Zwitserse Nationale Bank (SNB) $100 miljard beschikbaar gesteld in de vorm van een liquiditeitslijn. Zo willen ze UBS Group helpen.

Bekijk ook het weekoverzicht:

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)