Week in Bitcoin: handelaar die bodem voorspelde zet nu in op gigantische rally bitcoin

Een bewogen week voor bitcoin! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet.

Balans van Federal Reserve wordt $300 miljard groter, bitcoin bereikt prijs van $27.818

De bitcoinprijs heeft een nieuw hoogtepunt in negen maanden bereikt voor dit jaar. De bitcoin koers begon het jaar onder een prijs van $17.000, maar tikte vrijdag de $27.818 aan.

De Amerikaanse centrale bank en andere instanties in het land zijn druk in de weer met een bankencrisis. Daar is geld voor nodig, en veel ook. Rondom de onrust van de Amerikaanse banken lijken beleggers weer meer te zien in bitcoin. De balans van de Federal Reserve groeide met $300 miljard.

ECB voert rente verder op tot 3,5%, ondanks dreigende bankproblemen

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat door waar het mee bezig was. Opnieuw verhoogt het de rente, dit keer met een half procentpunt. Je zou bijna kunnen zeggen: "De ECB gaat onverstoord door", kijkend naar de omstandigheden waarin de bank zich verkeert.

Update: Centrale bank helpt Credit Suisse met 50 miljard

De Zwitserse bank Credit Suisse heeft van de centrale bank in het land een lening ontvangen van maximaal 50 miljard Zwitserse frank. De bank verkeert in grote problemen en heeft te maken met klanten die al enkele maanden weglopen vanwege verschillende schandalen. Bovendien heeft de Saudi National Bank aangekondigd de bank niet meer financieel te willen helpen.

Belgisch politicus roept op tot verbod op cryptovaluta na problemen bij banken

Johan Van Overtveldt, lid van het Europees Parlement en voormalig minister van Financiën van België, roept op tot een verbod op cryptocurrency's. De reden is ietwat bijzonder: hij maakt dit statement als reactie op de turbulentie in de banksector.

Europol sluit cryptomixer en neemt 1.909 BTC in beslag

Crypto-tumbler ChipMixer ligt onder vuur. De Amerikaanse en Europese federale autoriteiten hebben cryptovaluta in beslag genomen en maken een einde aan de dienst die gebruikers helpt om de privacy van hun cryptovaluta te verbeteren.

Cryptowallet ontdekt in browser van Microsoft

Microsoft heeft mogelijk plannen voor een cryptowallet. Het gaat om integratie met de Edge-browser. Screenshots van de wallet werden gedeeld op Twitter door Albacore, een pseudonieme software-onderzoeker.

Investeringslegende: 'Bitcoin vormde zojuist zeldzaam patroon'

Investeringslegende en veteraan van de financiële markten Peter Brandt laat zich regelmatig uit over de bitcoin koers en heeft op het gebied van technische analyse altijd interessante waarnemingen. Ditmaal constateert Brandt dat bitcoin bezig is met een patroon dat we maar zelden zien binnen de financiële markten. Het gaat om het zogenoemde megafoon-patroon.

Handelaar die bodem voorspelde zet nu in op gigantische rally bitcoin

Als je het aan de pseudonieme crypto-handelaar DonAlt vraagt is bitcoin er klaar voor om "gigantisch naar de maan" te gaan. Om dat voor elkaar te krijgen moet bitcoin volgens de handelaar met ruim 466.000 volgers wel de week op de huidige koers afsluiten, dus de bulls moeten nog even volhouden.

Later vertelt hij aan zijn ruim 48.000 abonnees op YouTube dat de problemen binnen de bankenwereld een hele positieve ontwikkeling voor bitcoin zijn. Met name het wegvallen van het vertrouwen in de traditionele financiële instellingen betekent volgens de analist dat investeerders op zoek zijn naar alternatieven.

Investeerders verwachten capitulatie van de Europese Centrale Bank

De Europese Centrale Bank (ECB) verhoogde afgelopen week de depositorente met 0,50 procent naar 3,00 procent, ondanks dat er in de Verenigde Staten en ook in de Eurozone al voorzichtige tekenen van een bankencrisis zijn. Investeerders maken zich zo langzamerhand zorgen over de situatie die het Amerikaanse Silicon Valley bank al deed omvallen en ook het Zwitserse Credit Suisse in de problemen bracht.

Miljardair gaat weddenschap aan: bitcoin naar $1 miljoen binnen 90 dagen?

Balaji Srinivasan kondigt een opmerkelijke weddenschap aan: hij zet in op een bitcoin prijs van $1 miljoen binnen 90 dagen. Balaji is een bekende ondernemer en investeerder. Daarnaast geeft de miljardair regelmatig zijn mening over de toekomst van en met technologie.

Podcast van de Week: Caitlin Long

Caitlin Long, de oprichters van de Custodia bitcoinbank, is te gast bij Peter McCormack om het huidige bankentumult in Amerika en elders te duiden. En deze week gaat ook Kwestie van Centen met Martin Visser over hetzelfde onderwerp, maar dan meer toegespitst op Europa en Nederland.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...