Nieuw Amerikaans fonds volgt 30 grote Bitcoin bedrijven

813 totale weergaven

Investeren in de wereld van bitcoin (BTC) kan tegenwoordig op tal van manieren. In Amerika is een nieuw fonds opgericht waarmee je kunt speculeren op de koers van 30 bitcoin aandelen.

Assetmanager Bitwise komt met de Bitwise Crypto Industry Innovators ETF (ticker: BITQ). Dit fonds volgt de prijzen van 30 bedrijven uit de industrie. Op het lijstje staan bijvoorbeeld Coinbase, Galaxy Digital en MicroStrategy.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitwise ETF

De bedrijven zijn verdeeld op marktkapitalisatie. Coinbase ($COIN) heeft het grootste aandeel met 9.56%.

Matt Hougan, Chief Information Officer (CIO) bij Bitwise, is enthousiast over de ontwikkelingen: ”Er is een groeiend aantal beursgenoteerde bedrijven die inzetten op cryptocurrency’s. En er komen er nog meer aan.”

BITQ moet een makkelijke manier bieden voor investeerders om te speculeren op de aandelenkoers van deze bedrijven als geheel. Je kiest geen winnaars, maar zet hiermee in op een aantal spelers in de industrie.

Toch is het geen garantie dat aandelen in bitcoin bedrijven het goed blijven doen. Er is veel concurrentie. Sinds de beursgang van Coinbase is het aandeel bijvoorbeeld met meer dan 8% gedaald.

Aandelen

Een aandeel of een ETF van verschillende bitcoin bedrijven is iets heel anders dan het kopen van bitcoin. Met BTC koop je, zeker als je het zelf opslaat, een onderdeel van een volledig digitaal decentraal netwerk.

Met een aandeel of ander financieel product zit dat anders. Je bent afhankelijk van een paar partijen. Je speculeert in het geval van het fonds van Bitwise op de toekomstige koers van aandelen van de 30 bedrijven. Het is een manier om je investeringen wat meer te verspreiden.

Het is een andere tak van sport, maar interessant voor investeerders die opzoek zijn naar exposure in de industrie en niet per se met BTC aan de slag willen.

In dollarwaardes doen bitcoin mining bedrijven het ook goed op de beurs. Een bedrijf als Coinbase is tientallen miljarden dollars waard. Als je daar als investeerder vroeg bij zat heb je geen klagen over de prijsstijgingen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...