Reuters: Goldman Sachs wil cryptobedrijven kopen

Reuters: Goldman Sachs wil cryptobedrijven kopen

Goldman Sachs wil cryptobedrijven kopen na het ineenstorten van cryptobeurs FTX. Dat zegt Mathew McDermott, head of digital assets bij de investeringsbank tegen Reuters.

In sommige gevallen zit Goldman al in de due diligence fase, zo verklapt de bankier aan het persbureau. De timing is saillant. Cryptobedrijven zijn in de aanhoudende bearmarkt relatief goedkoop, omdat velen in de financiële problemen zitten of nagenoeg failliet zijn. Volgens McDermott is veel gebakken lucht uit de industrie geblazen en is dit het moment om te investeren.

Hij erkent dat de markt in 2022 de nodige tegenslagen heeft moeten verwerken. Het huidige sentiment is negatief. Zie ook de huidige lage score van '25' op de Crypto Fear & Greed Index. Maar de onderliggende (blockchain) technologie 'blijft presteren'.

Niet alleen bij FTX zijn er ernstige problemen, ook bedrijven zoals BlockFi en Genesis zitten in de hoek waar de klappen vallen. Net zoals bitcoinminers zoals Core Scientific en beurzen zoals Coinbase en Kraken die flink moeten bezuinigen.

McDermott noemt geen namen, maar eerder ging het gerucht dat Celsius op het verlanglijstje staat van de Wall Street bank. Eerder dit jaar heeft de bank samen met Barclays geïnvesteerd in de Britse start-up Elwood.

In ander nieuws: Coinbase heeft een dollarlening bij Goldman afgesloten met bitcoin als onderpand. Ook zou er interesse zijn om bitcoinderivaten aan te bieden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties