Week in Bitcoin: Bitcoin Prijs Blijft Stijgen: Dit Is Waarom de Whales Bullish Zijn

In dit weekoverzicht hebben we het meest opmerkelijke en belangrijke nieuws voor je op een rij gezet. Er gebeurde genoeg in de wereld van bitcoin en crypto.

Advertenties op Google over bitcoin ETF’s mogen (weer)

Google heeft eindelijk zijn advertentiebeleid herzien. Daardoor mogen vermogensbeheerders in de Verenigde Staten nu reclame maken voor hun crypto-trustproducten.

Of anders gezegd: bitcoin spot exchange traded funds. Deze fondsen zijn nu ongeveer drie weken goedgekeurd voor de Amerikaanse markt. Maar hiervoor adverteren was op Google nog niet toegestaan.

In de wandelgangen gaan geruchten dat grote jongens zoals BlackRock, VanEck en Franklin Templeton al bezig zijn om online advertenties te plaatsen voor hun bitcoin ETF.

Bitpanda stopt in Nederland

De grote Oostenrijkse beurs Bitpanda stopt in Nederland. Klanten hebben tot 6 februari om hun activa van het platform af te halen. De reden voor het vertrek is ietwat cryptisch: “Bitpanda zet zich in (…) om te voldoen aan het nieuwste regelgevende landschap zoals voorgeschreven door lokale toezichthouders, en daarom hebben we besloten om Nederlandse bewoners van ons brokerplatform te verwijderen.”

Britse politie neemt 1,6 miljard aan bitcoin in beslag in omvangrijke fraudezaak

Het Britse politie heeft meer dan 1,4 miljard pond (~1,6 miljard euro) aan bitcoin in beslag genomen in verband met een omvangrijke beleggingsfraude in China. Het gaat om één van de grootste bitcoin-inbeslagnames ooit.

Dit is onthuld tijdens het proces van Jian Wen (42), die is beschuldigd van het witwassen van bitcoin namens haar voormalige werkgever, een vermeende voortvluchtige van de autoriteiten in Peking. Wen heeft niet schuldig gepleit.

In 2018 nam de politie vier afzonderlijke apparaten in beslag met meer dan 61.000 bitcoin uit een kluis en een woning waar Wen en haar toenmalige werkgever, Yadi Zhang, destijds woonden, zo blijkt dinsdag in het Southwark Crown Court. De waarde van de bitcoin op het moment dat alle cryptocurrency in juli 2021 door de politie is teruggevonden, bedroeg ongeveer £1,4 miljard.

Duitse politie neemt 2 miljard euro aan bitcoin in beslag

Duitse autoriteiten hebben 50.000 bitcoins in beslag genomen, ter waarde van ongeveer €2 miljard, in wat wellicht de grootste inbeslagname tot nu toe in het land is.

De Duitse wetshandhavingsautoriteiten verklaren dat ze bijna €2 miljard aan bitcoins in beslag hadden genomen in de oostelijke deelstaat Saksen. Er loopt nog steeds een onderzoek en er zijn nog geen aanklachten ingediend, aldus de politie.

Het Bureau voor Criminaliteitsbestrijding van de deelstaat Saksen verklaart dat de inbeslagname van 50.000 bitcoins de grootste tot nu toe is in Duitsland.

Drie mannen aangeklaagd voor sim-swap, hack en stelen $400 miljoen van FTX

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft drie personen aangeklaagd voor het stelen van meer dan $400 miljoen aan cryptovaluta. Het ging om het geld dat buit was gemaakt bij de failliete beurs FTX.

Volgens de aanklacht die vorige week bij de federale rechtbank is ingediend betrof het een SIM-swapping-aanval.

De drie personen – Robert Powell, Emily Hernandez en Carter Rohn – deden deze aanval van maart 2021 tot april 2023. Er waren naar verluidt meerdere slachtoffers bij betrokken, zo valt op te maken uit de aanklacht die bij de Amerikaanse districtsrechtbank voor het noordelijke district van Illinois is ingediend.

Binance Lanceert Ondanks Kritiek Nieuwe Marktplaats voor Bitcoin Ordinals

Binance heeft zijn nieuwste innovatie onthuld: een nieuwe marktplaats gewijd aan het traden en minten van bitcoin ordinals. Dit is best een grote stap voor Binance, aangezien het zich verder uitbreidt naar NFT’s, dit keer met een specifieke focus op bitcoin ordinals. Dit nieuws komt net nadat duidelijk werd dat de verkoopcijfers van Ordinals zijn gedaald met maar liefst 60%. Toch gelooft Binance in de toekomst van ordinals.

Bitcoin Niet Meer Gedecentraliseerd? Deze Grote Spelers Kochten 3,3% Van Bitcoin Supply

De recente goedkeuring van exchange-traded funds (ETFs) voor bitcoin door de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft niet geleid tot de verwachte onmiddellijke prijsstijging van bitcoin, ondanks dat dit een belangrijke mijlpaal is in de adoptie van cryptocurrency’s door institutionele beleggers. Toch gaat dit eigenlijk tegen de normen van crypto in. Door de invloed van grote nieuwe partijen die bitcoin beheren, wordt crypto juist gecentraliseerder, iets dat tegen de gedachtegang van Satoshi in gaat.

Revolutionaire Wiskundig Model Schokt Experts: $1 Miljoen Bitcoin In 2033?

Een nieuwe, uiterst optimistische Bitcoin prijsmodel genaamd “Bitcoin Power Law” heeft op X veel aandacht gekregen. Dit model, dat voor het eerst is geconceptualiseerd in 2019 door voormalig natuurkundeprofessor Giovanni Santostasi, is gebaseerd op wiskunde en wetenschap en probeert de langetermijnprijsstijging van bitcoin te voorspellen.

Het unieke aan dit model is het gebruik van een log-log schaal, waarbij zowel de prijs als de tijd exponentieel schalen langs respectievelijk de y-as en x-as. Dit resulteert in een grafiek die een ruwweg rechte lijn omhoog en naar rechts toont, die de reeks van bitcoin’s hoogte- en dieptepunten met wat voorstanders “verbazingwekkende” nauwkeurigheid noemen, vastlegt.

Bitcoin Prijs Blijft Stijgen: Dit Is Waarom de Whales Bullish Zijn

Ondanks dat Bitcoin onder de grens van $39.000 was gekomen vorige week, heeft de munt toch een aardig herstel getoond. Bitcoin is namelijk meer dan 10% gestegen in slechts één week. Maar wat zijn precies de redenen waardoor Bitcoin toch weer aan het stijgen is? In dit artikel kijken we naar de achterliggende factoren!

 

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...