Bitcoin (BTC) Update: Dalen we richting $3.000?

819 totale weergaven

De Bitcoin (BTC) prijs kent een tumultueuze periode. De koers schommelt nu ergens rond $5.000, terwijl de prijs een week geleden nog boven de $7.800 lag.

Deze daling biedt mensen die nog altijd vertrouwen hebben in BTC goedkoper in te stappen. Tegelijkertijd is er enorm veel onzekerheid in alle financiële markten. Kortom: een interessante tijd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat vertellen de grafieken? We bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin weekgrafiek

Op de weekgrafiek van bitcoin hebben we een harde klap gehad. Er is nu een kleine ‘relief rally’ bezig.

Na het nieuws uit Amerika dat de centrale bank de rente naar bijna 0% verlaagt. Als bonus ‘printen’ ze er ook nog eens $700 miljard bij. De koers van bitcoin reageerde daar positief op, maar na een korte opleving zakte de koers weer in.

De angst regeert en dat is ook te zien aan de grafieken.

Toch is op de weekgrafiek een bodem et zien. Eentje op een historische support, die eigenlijk niet mág breken. Als die wel breekt, dan zijn de rapen gaar.

De bodem ligt rond $2.800 en $3.100. We hebben nog geen positieve divergentie gezien, dat zou voor een bodem prettig zijn. Dat zou een signaal kunnen zijn voor een bounce.

Bitcoin weekgrafiek

Bitcoin (BTC) Update: Dalen we richting $3.000?

Ik heb een GANNFAN getrokken vanaf de all-time-high van BTC naar nu. Het mooie is dat BTC vrij vaak deze GANNFAN respecteert, we zijn erop gebounced en we zijn er op afgewezen.

Via Investopedia: Gann-fans zijn een vorm van technische analyse gebaseerd op het idee dat de markt geometrisch en cyclisch van aard is. Een Gann-fan bestaat uit een reeks lijnen die Gann-hoeken worden genoemd. Deze hoeken worden over een prijsgrafiek heen gelegd om potentiële steun- en weerstandsniveaus weer te geven. Het resulterende beeld moet technische analisten helpen prijsveranderingen te voorspellen.

Bitcoin daggrafiek

De daggrafiek is ook interessant op het gebied van positieve divergentie. Dit ontstaat dit ontstaat als de prijs van BTC lower lows maakt en de zogenaamde oscillator (RSI of MACD in de meeste gevallen) een higher low neerzetten.

Dit is vaak een sterk signaal dat de koers gaat kantelen. Dit hebben we nog niet gezien, vandaar dat ik verwacht dat we nog verder gaan zakken uiteindelijk.

Ik heb in de grafiek toegevoegd waar en wanneer er positieve divergentie is geweest. Dit gebeurde vaak wanneer we een bodem hadden bereikt.

Daarnaast is de daily candle wat omhoog geschoten. de vraag is tot waar die gaat komen.

Mogelijk krijgen we nu eerst een periode waar de shorters liquideren, en gaan we dan weer terug naar beneden om een nieuwe low te printen. Om vervolgens mogelijk omhoog te schieten, met de halving in het vooruitzicht.

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin (BTC) Update: Dalen we richting $3.000?

Bitcoin 1-uur grafiek

We pakken ook de 1-uur grafiek er nog even bij. In deze hectische tijden is het interessant om de kortere timeframes te traden.

De dagen zijn interessant voor handelaren die actief willen shorten en longen. We bevinden ons nu in een channel (zie afbeelding). De top van dit kanaal ligt rond de $6.250, maar een interessante optie om short te gaan ligt rond $5.500.

Dat zullen echter meer mensen denken, dus wie weet knallen we er voorbij. Ik verwacht een daling richting de $3.000 regio.

Bitcoin 1-uur grafiek

Bitcoin (BTC) Update: Dalen we richting $3.000?

Wat gaat bitcoin doen?

Bitcoin is enorm volatiel, en hiermee kan je ontzetten goed op traden. Alleen moet je echt weten wat je nu doet, anders kost het je meer geld dan dat het je oplevert.

Ik denk dat we nu een short squeeze gaan zien, om vervolgens weer te dumpen. Mijn bodem ligt rond de $3.000. Of we lager gaan of niet als je daar ergens in kan kopen ben je naar mijn mening aankomende jaren spekkoper.

Meepraten over technische analyses en de prijsbewegingen van bitcoin? Join de Growing Capital telegramgroep.