Bermuda legt focus op ICO's bij regulatie
Bermuda legt focus op ICO's bij regulatie
Nieuwsberichten » Nieuws » Bermuda legt focus op ICO’s bij regulatie

Bermuda legt focus op ICO’s bij regulatie

bitcoin kopen

De Bermuda Monetary Authority (BMA) komt met een wetsontwerp waarmee zij ICO’s en ”virtual currency businesses” wil reguleren. De wet moet een raamwerk vormen dat bedrijven motiveert om hun crypto-onderneming te starten op het tropische eiland. Ze treden hiermee in de voetsporen van landen als Japan en Malta, waar de wetten ook gunstig zijn voor cryptovaluta.

  bitcoin meester  

ICO? Kies Bermuda

Als het aan de minister van nationale veiligheid van Bermuda, Wayne Caines, ligt wordt zijn land aantrekkelijk voor ICO’s en andere crypto gerelateerde ondernemingen: “De opkomst van nieuwe financiële producten en diensten zorgt ervoor dat er nieuwe en grote kansen zijn voor ondernemers en bedrijven.” Caines presenteerde vorige week ‘Bermuda’s fintech strategy’ aan meer dan 150 mogelijke partners: ”Wij willen een leider zijn op het gebied van fintech.”

blockport

Cryptocurrency geen échte munten

Ondanks de mooie woorden van Caines ziet Bermuda cryptomunten niet als echte valuta, blijkt uit het wetsvoorstel. In het document wordt over allerlei cryptocurrency gerelateerde ondernemingen gepraat, maar de focus ligt op bedrijven die een ICO willen houden. Naast ICO’s zijn ook cryptobeurzen en miners belangrijk in de ogen van de BMA. Het framewerk noemt ook de ‘grote risico’s’ die cryptocurrency met zich mee zouden brengen. Er moeten volgens de Bermuda Monetary Authority ook hele duidelijke regels komen op het gebied van witwassen en het financieren van terrorisme met crypto.

Bermuda, één van de nieuwe cryptoparadijzen

Het Caraïbische eiland is niet de enige plek op de wereld die inziet dat gunstige wetten rondom cryptocurrency’s bedrijven kunnen motiveren zich te vestigen in het land. Grote cryptobeurzen als Binance en OKEx kozen er eerder al voor om vanuit Hong Kong te verhuizen naar Malta. Het eiland in de Middellandse Zee zet ook groots in op blockchainbedrijven.

Bron: CoinDesk
Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbriefMis niks en ontvang de gratis wekelijkse crypto en blockchain nieuwsbrief!

Gerelateerde berichten

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.