Bitcoin Blockchain Nieuws

Microsoft kondigt alternatief aan voor proof-of-work algoritme

Microsoft, dat samen gaat werken met de eigenaar van de New York Stock Exchange (NYSE) en Starbucks om de veelbesproken Bakkt-beurs op te zetten, heeft een nieuw Ethereum proof-of-autority (POA)-algoritme onthuld.

   
   

Crypto’s in het slop

De cryptomarkt staat er bedroevend bij met een totale marktkapitalisatie van rond de 225 miljard dollar, waarbij de bitcoin dominantie – met meer dan 48 procent – enkel groter lijkt te worden. Bitcoin doet een prijs aan rond de 6.300 dollar nadat duidelijk werd dat er pas eind volgende maand een beslissing wordt genomen door de Amerikaanse beurswaakhond SEC over de mogelijkheid tot goedkeuring van de VanEck/SolidX Bitcoin ETF.

Dan Morehead, oprichter en CEO van Pantera Capital – een op crypto’s gerichte beleggingsonderneming, gaf in een interview aan dat het nog lang kan duren voordat een Bitcoin ETF wordt goedgekeurd. Beleggers zouden zich in plaats daarvan moeten richten op de aankondiging over de op te richten beurs Bakkt door NYSE, Microsoft en Starbucks.

Morehead: “In the last three or four business days, we’ve had two pieces of news. The ETF being rejected for the fifth time—that doesn’t seem very interesting to me. But on Friday, the parent company of the New York Stock Exchange, which also owns $42 billion of other exchanges, launched a cryptocurrency exchange called Bakkt. That is huge news. That is going to be a very profound impact over the next five or 10 years for the markets, and, to my mind, that’s what people should be focused on”

  bitcoin meester  

Proof-of-autority (POA)-algoritme

Maar naast die nieuwe beurs is Microsoft ook op andere manieren bezig met crypto’s. Een nieuw algoritme bijvoorbeeld. Het nieuwe algoritme van Microsoft is gemodelleerd naar de proof-of-work (POW)-algoritmen. Bij het delven van crypto’s zorgen POW-algoritmen voor de validiteit van transacties en de veiligheid van de blockchain. Het proof-of-work algoritme maakt mijnbouw competitief en voegt nieuwe blokken toe aan een blockchain.

Het POA-algoritme van Microsoft daarentegen zou kunnen worden gebruikt binnen netwerken die enkel bestaat uit leden die elkaar vertrouwen.

Dit nieuwe algoritme is in wezen een abstractie van bekende POW-algoritmen die het validatieproces efficiënter maakt en stroomlijnt voor blockchains die niet zijn ontworpen voor de overdracht van monetaire of financiële waarde.

Bronnen: Crypto Globe, Microsoft

Foto: Flickr / Frédéric BISSON

Inschrijven nieuwsbriefMis niks en ontvang de gratis wekelijkste crypto en blockchain nieuwsbrief!

Spread Your Crypto Love

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achterWP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com