Nieuws » Zuid-Koreaanse cryptobeurs lanceert betaalapp, Ripple levert technologie

Zuid-Koreaanse cryptobeurs lanceert betaalapp, Ripple levert technologie

Coinone Transfer, dochteronderneming van de Koreaanse cryptobeurs Coinone, heeft een mobiele betaalapp gelanceerd. Ripple levert de onderliggende blockchaintechnologie voor de applicatie.

  bitcoin meester  

Betaalapp op de blockchain

Het betaalplatform met de naam Cross maakt gebruik van de betalingstechnologie xCurrent van Ripple. Volgens beide partijen ligt de transactiesnelheid hoger en is het goedkoper in vergelijking met traditionele IT-oplossingen. De cryptomunt XRP van Ripple staat helemaal los van de xCurrent-blockchainoplossing van Ripple.

Ripplenet

Coinone Transfer wil uitbreiden over heel Zuidoost-Azië, wat potentieel om honderden miljoenen gebruikers gaat. Zo zijn er via Ripplenet al verbindingen gemaakt met banken in Thailand (Siam Commercial Bank) en de Filippijnen (Cebuana Lhuillier).

De samenwerking tussen Ripple en Coinone is mogelijk door een recente wetswijziging in Zuid-Korea. Ook (buitenlandse) bedrijven die geen bank, mogen grensoverschrijdende betalingsdiensten in het land aan te bieden.

Koers Ripple

Bron: Daily Hodl

Grafiek XRP/USD: Tradingview / Kraken

Inschrijven nieuwsbriefMeepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

CEO van Ripple: ‘Bitcoin en XRP zijn geen concurrenten, heb zelf BTC’

Robin Heester

Bitcoin (BTC) zit op $10.696. NEO plust 22%, welke altcoins volgen?

Redactie

Ripple (XRP) blijft testen met Western Union ondanks MoneyGram-deal

Marvin Kroon

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.