ethereum eth transacties privacy mixer
Nieuws » Microsoft brengt Ethereum App Development Kit uit op Azure Cloud

Microsoft brengt Ethereum App Development Kit uit op Azure Cloud

Microsoft komt met een pakket van software waarmee ontwikkelaars gemakkelijk applicaties gebaseerd op ethereum kunnen bouwen.

De ‘Azure Blockchain Development Kit voor Ethereum’ moet ontwikkelaars helpen om applicaties te bouwen op ethereum of de Azure Blockchain Service van Microsoft.

Chris Pietschmann is de oprichter van BuildAzure.com en hij bracht dit nieuws naar buiten via een blogpost. Het pakket voor developers komt als een extensie voor de source-code editor Visual Studio Code. Daarmee kun je aan de slag met de smart contracts van ethereum. Daarnaast kun je bijvoorbeeld met de programmeertaal Solidity aan de slag.

De Azure Blockchain Development Kit voor Ethereum is te gebruiken op zowel Windows 10 als macOS van Apple. Pietschmann laat in zijn blogpost weten dat er al meer extensies zijn voor Visual Studio Code, maar dit is de eerste vanuit Microsoft zelf.

Dit laat zien dat Microsoft zich echt gaat richten op blockchains. Misschien alleen op ‘enterprise blockchains’, maar misschien ook wel op de publieke blockchains.

Chris Pietschmann

Wil je zelf aan de slag? Je kunt het gehele pakket hier vinden.

Ethereum en Microsoft

Eerder lieten tal van bedrijven al doorschemeren verder te willen bouwen op en aan ethereum. Samen met andere leden van de Enterprise Ethereum Alliance (EEA) wil Microsoft een standaard voor tokens gaan neerzetten.

Dat moeten een soort van (ongeschreven) regels worden waar tokens aan moeten voldoen. Daarnaast moet het met een paar klikken op de knop mogelijk worden om een token die aan al die regeltjes voldoet uit te geven.

Futures

Ook lijkt het erop alsof we straks te maken krijgen met futures voor ether (ETH). Ether is de valuta op het netwerk van ethereum. De Amerikaanse toezichthouder, de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), ziet derivatenhandel voor ether wel zitten. Dat laat een hooggeplaatste insider weten.

Er staat weer genoeg te gebeuren in de wereld van ether, bitcoin en andere cryptovaluta. Meepraten? Kom gezellig langs op Telegram.

 

 

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin voorraad, koers en Ripple!

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Vitalik Buterin over Ethereum: ‘Groeiende blockchain is een gevaar voor de adoptie’

Arnold Hubach

Vitalik Buterin ziet bottleneck voor Ethereum: ‘Blockchain is bijna vol’

Robin Heester

Silicon Valley start-up lanceert open source prijstool voor cryptomunten

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder