Deze ijssalon accepteert zelf Bitcoin (BTC) door Andreas Antonopoulos

Bitcoin (BTC) accepteren is tegenwoordig niet zo heel ingewikkeld voor een winkel. Er zijn tal van toepassingen en service providers te vinden die je op weg helpen. Maar er zijn natuurlijk wel verschillen.

Je kunt direct bitcoin accepteren en het ontvangen in je eigen wallet. Vaak kiest men echter voor een oplossing met een tussenpersoon. Een klein duwtje de goede richting in kan een hoop schelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De eigenaar van een ijssalon in Berlijn kreeg dat juiste zetje van niemand minder dan Andreas Antonopoulos.

Andreas

Hij ontmoette Andreas in een lokale burgerzaak, maar hij wist niet dat hij een van de meest bekende bitcoin promotors van het moment is. Na het horen van de basic uitleg leerde hij ook dat hij gewoon BTC kan accepteren in plaats van euro’s ontvangen van een tussenpersoon.

Het was voor de eigenaar van de ijssalon advies van een willekeurige bitcoiner. Achteraf bleek hij dus advies te hebben gekregen van de schrijver van verschillende bitcoinboeken.

Bitcoin accepteren

Met behulp van een Trezor en de open-source betaalverwerker BTCPay Server accepteert de salon nu bitcoin zonder tussen persoon. Weken later gaat de winkel nog een stapje verder: je kunt nu ook betalen via het Lightning Network.

Het is een voorbeeld uit de praktijk van hoe je bitcoin en de acceptatie ervan kunt versnellen. Praat erover, deel je bevindingen en probeer het uit te leggen.

Promoten van bitcoin

In de Hup Bitcoin Podcast praten we met Patrick van der Meijde over het promoten van bitcoin. Met Arnhem Bitcoinstad stimuleert hij retailers in de stad om BTC te accepteren als betaalmiddel.

https://bitcoinmagazine.nl/2019/11/hup-bitcoin-patrick-van-der-meijde/

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)