Bitcoin (BTC) Update: Koers valt uit ascending triangle, dip naar $8.500?

De Bitcoin (BTC) koers is nu gezakt onder het ascending triangle patroon na drie dagen van zijwaartse beweging.

Zakt de koers vanaf hier verder of vult het eerst nog de futures gap op $9.500? Lees hieronder de Bitcoin Update van CryptoTargets.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Op de onderstaande grafiek is te zien dat Bitcoin al een daling heeft ingezet vanaf de bovenkant van dit patroon. Dit kwam waarschijnlijk door de bearish divergence. Dat is de rode lijn op de koers en rode lijn op volume onderin.

Een daling richting $9.250 en $9.200 zat er dus aan te komen. Echter, Bitcoin is nu ónder de ascending triangle gekomen.

Dit is op het eerste zicht een bearish teken, omdat de kans op het breken van dit patroon aan de onderkant 2,3 keer kleiner is dan het doorbreken aan de bovenkant.

Uit het verleden is namelijk gebleken dat wanneer Bitcoin in een ascending triangle beweegt, het 70% van de keren aan de bovenkant uitbreekt en maar 30% van de keren aan de onderkant.

En daarbij komt ook nog eens dat de koers ook veel eerder dan gebruikelijk is uitgebroken.

Bitcoin (BTC) Update: Koers valt uit ascending triangle, dip naar $8.500?

Bitcoin (BTC) 15 minutengrafiek

Zal deze koersdaling daarom een fake-out zijn? We kijken hiervoor naar een kortere time-frame.

Ja, er is er weer één. Het fenomeen dat de koers volledig anders kan laten bewegen dan verwacht. We hebben het natuurlijk over de futures gap.

Nadat we de week in het rood zijn begonnen is er een gap verschenen op $9.500 en geëindigd op exact $9.435. Zorgt deze gap van $65 voor een stijging terug naar $9.500?

Op de onderstaande grafiek in de futures gap zie je dat de koers support geeft gehad op de omlaag lopende witte support lijn.

Maar zoals je bij de groene lijnen misschien al ziet, is er in deze koers op de 15 minuten time-frame een bullish divergence te zien. Echter wel een erg lange maar hij is er wel.

Nu de koers al een bounce heeft gehad vanaf deze support lijn is het niet onwaarschijnlijk dat de Bitcoin koers terug stijgt richting de $9.500 en hier de futures gap opvult.

Bitcoin (BTC) Update: Koers valt uit ascending triangle, dip naar $8.500?

Support levels op langere termijn

Slaagt Bitcoin er niet in om terug te stijgen richting de futures gap op $9500? Dan kijken we naar potentiële support levels op de langere termijn.

Iets onder de ascending triangle ligt namelijk een belangrijk support level op $8.450. Breekt de koers ook dit support level? Dan kan je kijken naar een verdere support range daaronder op $7.250.

Schiet de koers wel terug richting de futures gap? Dan is het erg waarschijnlijk dat de koers daarna ook gelijk door stijgt en niet wéér onder de ascending triangle terecht komt.

Iets wat je kan onthouden is de dagelijkse close.

Zodra deze ‘closed’ binnen de ascending triangle, is de kans op een stijging richting de gap en vervolgens naar de bovenkant van dit patroon op circa $10.000 groter dan een daling naar de onderliggende support levels.

Bitcoin (BTC) Update: Koers valt uit ascending triangle, dip naar $8.500?

Gap vullen bij $9.500?

Hoogstwaarschijnlijk is de daling van Bitcoin onder de ascending triangle een fake-out en zal dit snel goed gemaakt worden door een stijging richting de futures gap op $9.500 en zelf hoger.

Mocht de koers geen dagelijkse sluiting binnen dit patroon maken dan kan je dus op langere termijn de support levels van $8.450 en $7.250 in de gaten houden.

Over CryptoTargets

Exacte cypto in- en verkoop signalen ontvangen? Bekijk dan de website van CryptoTargets en probeer het 7 dagen gratis en vrijblijvend.