Bitcoin miners maakten vorige maand 23% meer winst vergeleken met juli

Bitcoin miners hebben in de maand augustus een toename gezien van hun omzet. Als gevolg van de gestegen transactiekosten, verdienden ze met z’n allen totaal 23% meer ten opzichte van juli.

Bitcoin miners maken winst

Naar schatting verdienden de miners vorige maand totaal $368 miljoen. De vorige maand was dit nog ongeveer $300 miljoen. Het is alweer de derde maand op rij dat de inkomsten van miners toenam, volgens data van Coin Metrics.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin miners maakten vorige maand 23% meer winst vergeleken met juli

bron: Coindesk

Er horen wel een aantal disclaimers bij deze statistieken. De kosten die miners maken hoeven niet stabiel te zijn, en dus is deze toename niet inherent aan een hogere winst voor miners. Het regenseizoen loopt op z’n eind en dus zullen de elektriciteitskosten in bijvoorbeeld China langzaam gaan oplopen.

Daarnaast wordt er met deze statistiek vanuit gegaan dat de miners hun Bitcoin direct verkopen. In de praktijk blijkt dat ze Bitcoin op de balans aanhouden. Bij een toename van de prijs van BTC, zal de waarde van de kasreserves van deze mining bedrijven dus veel meer stijgen.

Dat bleek ook uit de kwartaalcijfers van Hut8. Het Canadese bedrijf verdiende in Q2 van dit jaar veel minder BTC vergeleken met het eerste kwartaal. Maar door de enorme stijging van de dollarwaarde, overlegde ze netto gezien toch groene cijfers.

Vergoedingen

Miners halen hun inkomsten uit twee parameters. Het eerste deel is de block subsidie, die iedere vier jaar halveert. Momenteel is dat 6,25 BTC per gevonden block.

Het tweede (en kleinere) deel is afkomstig van de transactiekosten van de betalingen die de miner in een block verwerkt.

In augustus waren deze netwerkkosten goed voor 10,7% van de totale omzet. Dit percentage is het hoogste punt in 18 maanden! Het totaal van de transactiekosten van vorige maand komt neer op $39 miljoen.

Bitcoin miners maakten vorige maand 23% meer winst vergeleken met juli

bron: Coindesk

De drukte op het netwerk is ook goed terug te zien in de mempool. Hoe meer transacties er worden gedaan, hoe voller deze wordt. Deze wachtrij van transacties wordt immers maar eens in de gemiddeld tien minuten door een miner leeggehaald.

Het gemiddelde van de dagelijkse transactiekosten voor de afgelopen maand ligt ook aanzienlijk hoger dan in juli. In augustus was er geen dag dat dit dagelijkse gemiddelde onder de $2 stond.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining