December drukke maand op Bitcoin blockchain: ruim $170 miljard aan transacties

December is een heel drukke maand voor de bitcoin blockchain. Het totale transactievolume deze maand ligt op 170,57 miljard dollar, zo blijkt uit cijfers van The Block. Het is de drukste maand ooit na december 2017.

Bitcoin blockchain

De blockchain is te omschrijven als een ketting van blocken. Het zijn namelijk de miners die de blokken aan elkaar rijgen. In elk blok zit gemiddeld rond de 2.000 transacties.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op moment van schrijven zijn er nu ruim 660.000 blocken door miners aan elkaar geregen. Een groot deel van de transacties zijn transacties op beurzen. Zodra de prijs stijgt, stijgt doorgaans ook het aanmaken van nieuwe bitcoin adressen.

Een andere factor is de gestegen prijs van bitcoin gemeten in dollars. Het jaar begon met een spotprijs van $7.200, maar deze staat inmiddels boven de $29.000.

Ook in de maand december is een klinkend resultaat behaald, gemeten in dollars. Op 1 december was $19.360 het laagste punt voor de koers en inmiddels ligt de prijs bijna $10.000 hoger. Een rendement van 53%.

Die prijsactie leidt tot drukte bij beurzen en het is géén verrassing dat het drukker wordt op de blockchain.

bron: The Block Crypto

Druk op de blockchain

The Block heeft berekend dat december 2020 de één na drukste maand uit de geschiedenis van de bitcoin blockchain was. Deze maand is er voor 170,75 miljard dollar aan transactievolume door het netwerk verwerkt.

Dat betekent een groei van 25,7% ten opzichte van de vorige maand november, zie de bovenstaande grafiek. Die maand stond al op plek 4 van maand met de meeste volume.

December 2017 staat echter nog fier bovenaan met een totaal volume van 207,86 miljard dollar. Nog ruim 30 miljard dollar hoger dan deze maand dus.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwstransacties

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...