Michael Saylor over Bitcoin’s volgende miljard gebruikers

Als je de laatste maanden het bitcoin-nieuws hebt gevolgd, dan ben je Michael Saylor ongetwijfeld tegengekomen. In een interview met BTC Times gaat hij in op de enorme investering van MicroStrategy in bitcoin en de toekomst van onze favoriete digitale munt.

Inmiddels heeft het bedrijf waarvan Michael Saylor de CEO is meer dan 40 duizend bitcoin in kas. Samen goed voor een waarde van meer dan $750 miljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Miljardairs zitten niet te wachten op anarchisme

Privacy en censorship-resistance zijn twee kernwaarden van Bitcoin. Michael Saylor geeft in het interview met BTC Times echter aan dat hij dit als obstakels ziet voor grote investeerders om in bitcoin te investeren.

Volgens Saylor zitten deze mensen niet te wachten op een netwerk met anarchistische trekjes. Daar willen ze hun kapitaal niet voor op het spel zetten. Hij vertelt dat alle technologie die het mogelijk maakt om onafhankelijk van overheden te opereren direct een vijand van de FBI, Interpol en andere overheidsinstanties is.

Saylor denkt dat het goed zou zijn voor bitcoin om de munt niet meer te zien als een betaalmiddel, maar als een investeringsobject. Bitcoin zien als betaalmiddel betekent dat het direct de concurrentie aangaat met de Federal Reserve en betalingsproviders als Square, Apple Pay en Alipay. Stuk voor stuk partijen die sneller en goedkoper zijn dan bitcoin.

Volgens Saylor is het veel krachtiger om bitcoin te zien als een asset. Daar ligt een markt van $300 biljoen voor het oprapen. Dat is een markt waar de eigenschappen van bitcoin volgens Saylor het beste tot zijn recht komen.

Bitcoin’s volgende miljard nieuwe gebruikers

Saylor ziet de samensmelting van Bitcoin met partijen als PayPal en Square als de manier om de volgende miljard gebruikers aan te sluiten. De beste manier om dat te doen is volgens hem in harmonie met het huidige politieke systeem.

Met die opvatting stoot hij een groot aantal bitcoiners tegen het zere been. Dit staat immers loodrecht op de kernwaarden van Bitcoin.

Maar goed, Bitcoin is een open en a-politiek protocol. Er is geen vaste definitie voor Bitcoin en niemand heeft het monopolie op de waarheid. Iedereen kan Bitcoin gebruiken op de manier die hij of zij wil en juist dat maakt Bitcoin zo krachtig.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....