‘Duitse regering bereidt opnieuw grote bitcoin verkoop voor’

4123 totale weergaven

De Duitse regering bereidt zich voor op een nieuwe verkoop van Bitcoin ter waarde van $276 miljoen. Op 9 juli verplaatste de overheid ongeveer 3.100 BTC, ter waarde van $178 miljoen, binnen een uur.

Daarnaast trok de regering ongeveer 1.700 BTC, ter waarde van ongeveer $91,78 miljoen, terug van de Bitstampbeurs. Deze bewegingen suggereren dat er meer verkopen op komst zijn.

Zo verkocht Duitsland recentelijk nog 1.000 BTC.

Duitsland en bitcoin

Momenteel houdt de Duitse overheid een hoofdadres met ongeveer 26.000 BTC, ter waarde van $1,5 miljard.  Terwijl een ander adres dat wordt gebruikt voor verkopen 4.800 BTC bevat, ter waarde van $276,61 miljoen. De transactiedata van Arkham Intelligence toont aan dat de BTC-bewegingen onder andere naar de B2C2 Group en de beurs Kraken gingen.

De recente verkopen volgen op een eerdere verkoop van $900 miljoen aan BTC op 8 juli, wat aangeeft dat de Duitse regering van plan is door te gaan met het geleidelijk verkopen van haar resterende BTC-voorraad ter waarde van $1,5 miljard. Ondanks de massale verkopen blijft de waarde van BTC stabiel, wat wijst op vertrouwen van kopers in de huidige prijsklasse.

Invloed van economisch beleid

Wall Street-traders schatten de kans op 72% dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente in september zal verlagen. Lagere rentetarieven kunnen investeringen in BTC stimuleren, omdat het nog steeds als een risicovol actief wordt gezien, in tegenstelling tot bijvoorbeeld goud, waar liquiditeit naartoe stroomt tijdens geopolitieke instabiliteit.

Vooruitzichten voor BTC

Er zullen in totaal 21 miljoen bitcoin bestaan. De huidige markt is ruim $1,1 biljoen waard. Duitsland heeft met verkopen van boven de 100 miljoen dollar het nieuws gehaald. Maar in de praktijk is het slechts een kleine hoeveelheid BTC die van de hand wordt gedaan.

Naast de verkoopactiviteiten door de Duitse overheid is het ook belangrijk te vermelden dat andere landen hun Bitcoin bezit ook regelmatig verkopen. Zo heeft de Amerikaanse overheid eerder dit jaar aangekondigd dat ze van plan zijn om in 2024 een aanzienlijke hoeveelheid BTC, verkregen uit inbeslagnames, te veilen. Dit zou de markt verder kunnen beïnvloeden, afhankelijk van de timing en de omvang van deze verkopen.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...