Goedemorgen Bitcoin: Japanse bankencrisis stuwt bitcoin omhoog

1855 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Hackers misbruiken 50 Cent’s naam voor crypto scam

Rapper Curtis James Jackson III, beter bekend als 50 Cent, werd recent het slachtoffer van een sluwe crypto hack. Hackers namen controle over zijn Twitter-account en website om een frauduleuze crypto token genaamd GUNIT te promoten.

Met een bereik van 12,9 miljoen volgers op Twitter, gebruikten de hackers zijn bekendheid om nietsvermoedende investeerders in hun val te lokken.

De GUNIT scam volgde het bekende patroon van een rug pull. Dit houdt in dat de waarde van de token kunstmatig werd opgeblazen voordat deze plotseling instortte. Investeerders die in de hype trapten, zagen de waarde van hun tokens kelderen naar $ 0.00016. Binnen 30 minuten maakten de hackers maar liefst $ 300 miljoen buit.

Trezor Safe 3 review: betaalbare hardware-wallet met hoge beveiliging

De Trezor Safe 3 is een hardware-wallet van Trezor, die voortbouwt op het succes van de Trezor One en belangrijke upgrades biedt. De Safe 3 is ontworpen voor zowel beginners als doorgewinterde crypto liefhebbers en belooft, verbeterde beveiligingsfuncties, gebruiksgemak en ondersteuning voor een breed scala aan cryptocurrencies.

In deze review gaan we dieper in op de belangrijkste functies, bruikbaarheid en algemene prestaties van de Trezor Safe 3 om u te helpen beslissen of dit de juiste keuze is voor uw crypto behoeften.

De Trezor Safe 3 wordt geleverd in een slanke, milieuvriendelijke verpakking met daarin de hardware wallet, een USB-C naar USB-C kabel, twee “recovery seed” kaarten, een opstartgids en Trezor stickers. Het moderne ontwerp is meteen indrukwekkend, met een duurzame PMMA-kunststof behuizing en geanodiseerde aluminium achterplaten die het ondanks de betaalbaarheid een eersteklas uitstraling geven.

Arthur Hayes: Japanse bankproblemen zullen Bitcoin koers doen exploderen

Arthur Hayes, mede-oprichter van BitMEX, zegt dat de Japanse banken in grote problemen zitten. Volgens hem zal dit ervoor zorgen dat de Bitcoin koers en andere crypto munten gaan stijgen. Hayes vergelijkt de situatie in Japan met de problemen bij Amerikaanse banken in maart 2023. Ook toen was er een grote bailout nodig vanwege slechte Amerikaanse staatsobligaties op hun balans.

Hayes legt uit dat Japanse banken nu in dezelfde situatie zitten als Amerikaanse banken vorig jaar. Hij waarschuwt dat dit kan leiden tot meer “stiekem geld printen.” Sinds de bankencrisis van vorig jaar en de redding door de centrale bank is de prijs van Bitcoin meer dan 200% gestegen.

Deze maand heeft Norinchukin, de vijfde grootste bank van Japan, aangekondigd dat ze voor 63 miljard dollar aan Amerikaanse en Europese obligaties gaan verkopen. Dit komt omdat de verliezen op deze obligaties te groot worden. Hayes denkt dat dit nog maar het begin is. Volgens een onderzoek van het IMF hadden Japanse banken begin 2022 ongeveer 850 miljard dollar aan buitenlandse obligaties, waarvan bijna 450 miljard dollar in Amerikaanse obligaties.

Hayes zegt dat zulke grote verkopen van obligaties een groot probleem zouden zijn voor de Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen. “Dit kan niet worden toegestaan omdat de rente dan zou stijgen, wat het duurder maakt voor de Amerikaanse overheid om geld te lenen,” zegt Hayes. Hij denkt dat Yellen de Bank of Japan (BOJ) zal vragen om deze obligaties te kopen.

Hayes stelt voor dat de BOJ haar Foreign and International Monetary Authorities (FIMA) repo-faciliteit zal gebruiken. Hiermee kunnen ze Amerikaanse staatsobligaties gebruiken als onderpand om nieuwe Amerikaanse dollars te krijgen. Het gevolg hiervan zou meer geld in omloop zijn, wat goed is voor mensen die Bitcoin bezitten.

 

 

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd