Bitcoin koersdip, Morgan Stanley, Coinbase, Pakistan, Kentucky & ETF in Brazilië

379 totale weergaven

We kijken terug op een bomvolle week met nieuws over de prijs, de markt en de technologie rondom Bitcoin, de beste uitvinding sinds het Internet. Lees het weekoverzicht van week 11 van 2021.

Bitcoin koers dipt na record

Vorig weekend zette Bitcoin nog een nieuw record neer van $61.782 maar dat lijkt al weer ver weg. Deze week dipte de koers zelfs even naar $53.221 en van een volledig herstel boven de $60.000 is nog geen sprake. De koers kende een opleving na de toespraak van Jerome Powell van de Federal Reserve, de centrale bank van Amerika.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De centrale bankier koerst op een lage rente in ieder geval tot en met 2023. Lage rentes zijn slecht nieuws voor houders van staatsobligaties zoals verzekeraars en pensioenfondsen. Het zijn echter bedrijven waar de besluitvorming eerder maanden dan dagen vergt.

De maandgrafiek van Bitcoin (bron: Cryptocompare)

Bitcoin koersdip, Morgan Stanley, Coinbase, Pakistan, Kentucky & ETF in Brazilië

Morgan Stanley betreedt bitcoin arena

Morgan Stanley is één van de grootste en bekendste banken van Amerika en ze brachten een lijvig rapport uit over de bitcoin markt. Ze hebben besloten om drie fondsen te openen voor institutionele beleggers.

De bank is ook één van de investeerders in New York Digital Investment Group, eveneens een vehikel om meer geld naar deze asset te laten stromen. Andere assets gaan momenteel gebukt onder weinig tot géén rendement door de lage marktrentes.

Ook zou de bank interesse hebben in een belang in Bithumb, een grote beurs uit Zuid-Korea.

Kentucky wil miners lokken met fiscaal voordeel

Kentucky wil met fiscaal voordeel Bitcoin miners naar haar staat lokken. Deze week ging ook de Senaat van de Amerikaanse akkoord met twee voorstellen, nadat eerder het Huis van Afgevaardigden toestemde.

Allereerst wil de "Bluegrass State" technologiebedrijven zoals mining bedrijven aantrekken met een fiscaal voordelen en ten tweed wil het de consumptie van groene stroom onder bitcoin miners stimuleren.

Pakistaanse provincie stapt in mining

Het is niet het enige gebied dat zijn pijlen richt op het delven van het digitale goud, want ook Pakistan zet stappen. In de provincie Khyber Pakhtunkhwa is de overheid bezig met het bouwen van twee hydro-elektrische bitcoin mining farms. Deze pilot is een gevolg van een nieuw beleid van de Pakistaanse overheid.

Een commissie heeft een nieuw beleid voor de regeerders geschreven over hoe ze gebruik kunnen maken van het feit dat Bitcoin steeds meer mainstream wordt.

Coinbase stelt beursgang uit vanwege boete

Coinbase stelt haar beursgang uit na een schikking met de Amerikaanse toezichthouder CFTC. De bitcoin beurs ging akkoord met een schikkingsvoorstel van $6,5 miljoen. Dit nieuws komt slecht uit, want het bedrijf wil zo snel mogelijk de beurs op. De beursgang wordt voorlopig opgeschort.

Op hun handelsplatform GDAX zou iemand aan 'wash trading' van Litecoin hebben gedaan én de datavergaring van hun platform klopte niet.

Bitcoin ETF voor Brazilië

In Brazilië is het QR Asset Management gelukt om hun voorstel voor een Bitcoin exchange traded fund (ETF) goedgekeurd te krijgen. De ETF wordt genoteerd aan de grootste aandelenbeurs van het land, B3. Een primeur voor Latijns-Amerika.

Podcast van de Week: Luke Dashjr bij Stephen Livera

Stephen Livera heeft één van de leukste en geinformeerde podcasts in de space. Deze week was Bitcoin developer Luke Dashjr te gast om te praten over o.a. Taproot, de on-chain privacylaag voor het bitcoin protocol.

Tweet van de Week: hou je bezit voor je

Een tip: vertel je bitcoin balans niet aan familie of vrienden om erger te voorkomen, aldus Jameson Lopp, veiligheidsexpert, bitcoiner en CTO van custody provider Casa.

Online cursus Arnold Hubach

Bitcoin is lastige materie voor beginners. Helemaal met de buzz van altcoins en blockjeens kan het moeilijk zijn om te begrijpen waarom Bitcoin écht iets bijzonders is, en hoe het verschilt van andere projecten. Op het internet is veel documentatie te vinden om de rabbithole mee in te duiken.

Je zou ook kunnen kiezen voor een Online Bitcoin Cursus waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens gezellig langs in onze Telegram-groep. Join ook het nieuwskanaal om ieder nieuwtje automatisch in je Telegram feed te krijgen.

Lees meer over:
weekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...