Coinbase: 10 grote hedgefondsen zijn klant bij ons

Steeds meer hedgefondsen maken de stap richting bitcoin (BTC). De grote Amerikaanse beurs Coinbase heeft 10 grote namen als klant. Het gaat om 10 bedrijven die qua assets in beheer in de top 100 van de wereld staan. dat meldt The Block.

Het grootste gedeelte van de winst van Coinbase komt op dit moment uit de handel (bijna $2 miljard winst in het tweede kwartaal van dit jaar), maar ze hebben meer diensten daarnaast.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zo willen ze ook een belangrijke partij zijn voor durfkapitalisten, familiy offices en hedgefondsen wanneer zij de stap richting BTC willen maken.

Grote klanten

Volgens het kwartaalrapport van Coinbase krijgen ze verzoeken uit allerlei hoeken. Van Elon Musk, Tesla en SpaceX tot aan fondsen als WisdomTree en Third Point investors.

Ook traditionele partijen maken langzaam maar zeker ruimte vrij voor bitcoin. Een voorbeeld daarvan is PNC Bank, dat is de vijfde bank van de Verenigde Staten en is ook klant van Coinbase.

Een aantal hedgefondsen maakte hun stap al bekend. Een aantal voorbeelden op een rij:

Coinbase

De kwartaalcijfers van Coinbase worden goed ontvangen. Het aandeel van de beurs (COIN) steeg met 8% vandaag. Een aantal opmerkelijke statistieken over Coinbase in het tweede kwartaal van 2021 op een rijtje:

 • $2 miljard netto-inkomsten 
 • $1,9 miljard aan transactie-inkomsten 
 • Een volume van $462 miljard
 • 9 miljoen nieuwe geverifieerde gebruikers in dit kwartaal
 • Omzet van $13,7 miljoen voor hun custodial diensten
 • $39 miljoen aan ‘blockchain omzet’ 
 • $16,9 miljoen via ‘Earn Campaigns’, dit is het educatie onderdeel van het platform waar mensen geld verdienen door te leren over bitcoin en andere tokens
 • Via ‘abonnees en services’ kwam ruim $102 miljoen binnen

Naast de handel is Coinbase ook in de weer met tal van andere diensten. Niet alleen voor hedgefondsen, maar voor iedereen die interesse heeft in bitcoin wil het Amerikaanse bedrijf een dienst hebben.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCoinbase

  Door: Robin Heester

  Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...