Goedemorgen Bitcoin: Waarom BTC koers nog niet doorbreekt

7550 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Kan de Solana koers naar $1.000 stijgen? Dit zeggen experts

Zhu Su, mede-oprichter van Three Arrows Capital, heeft voorspeld dat de Solana koers mogelijk zou kunnen stijgen naar $1.000. Deze optimistische voorspelling lijkt op hoe Ethereum eerder presteerde. Investeerders lijken vertrouwen te hebben in Solana, zoals blijkt uit de goede prestaties van de Grayscale Solana Trust.

De investeringsproducten van Grayscale voor cryptocurrencies laten vaak zien hoe de markt ervoor staat. De Grayscale Solana Trust is vergelijkbaar met eerdere Grayscale Trusts voor Ethereum. Hiermee kunnen investeerders op een traditionele manier meedoen met digitale activa, zonder dat ze zelf cryptocurrency hoeven te kopen.

Vroeger, toen de Grayscale Ethereum Trust voor veel meer werd verhandeld dan de marktprijs van Ethereum rond de $200 was, voorspelde dit een toekomstige waarde van $1.000 per ETH, wat Ethereum later heeft bereikt. Nu laat de Grayscale Solana Trust ook een hogere waarde zien, wat kan wijzen op een vergelijkbare groei voor SOL.

Bitcoin Koers Beweegt Rond Belangrijk Keerpunt bij $61.000

Geen rooskleurige week voor bitcoin, met een daling van meer dan 5% in de afgelopen 7 dagen. Deze ontwikkelingen brengen ons dichter bij een cruciaal keerpunt in de markt, wat we uitgebreid zullen bespreken in deze update. Blijft de huidige prijsrange intact, of staat ons mogelijk een langere neerwaartse trend te wachten?

Deze update biedt een beknopte analyse van de week-, dag- en uurgrafiek, zodat je een helder beeld krijgt van de actuele marktsituatie. We richten ons specifiek op het naderende keerpunt dat steeds dichterbij lijkt te komen.

Op de weekgrafiek ziet het er als volgt uit: na lange tijd hebben we voor het eerst een lower high (LH) in plaats van een higher high (HH) gezet, wat de uptrend onderbreekt. Sinds de lower high zijn we in een neerwaartse beweging beland.

De grote vraag op de weekgrafiek is nu of er ook een lower low zal volgen na de lower high (LH), wat de bearish trend zou bevestigen. De recente low op de weekgrafiek bevindt zich rond $56.500,-.

Een ander mogelijk scenario is dat we binnenkort een higher low (HL) kunnen vormen. In dat geval zouden we een consolidatiefase ingaan, hoogstwaarschijnlijk in de vorm van een driehoek. Dit zou plaatsvinden binnen een bredere prijsrange die al maanden aanhoudt, waar we verder op zullen ingaan bij de daggrafiek.

Nigeriaanse SEC forceert cryptobedrijven opnieuw te registreren binnen 30 dagen

De Nigeriaanse SEC heeft cryptobedrijven de opdracht gegeven om zich binnen 30 dagen opnieuw te registreren, anders worden ze geconfronteerd met handhaving.

De Nigeriaanse SEC heeft een drastische maatregel ingevoerd waarin ze laten weten dat cryptobedrijven zich binnen 30 dagen opnieuw moeten registreren. Als ze dit niet doen, worden ze geconfronteerd met handhaving. Het doel van de SEC is het reguleren en beschermen van de snelgroeiende markt voor digitale activa.

De stap maakt deel uit van het Nigeriaanse plan om de handel in digitale activa (crypto) strenger te reguleren. Alle VASPs (Virtual Asset Service Providers) moeten het aanvraagproces bij de SEC via het ePortal voltooien binnen het gegeven tijdsbestek.

Nigeria is een aanzienlijke speler in de cryptomarkt. In 2022 stond Nigeria op de 11e plaats op de Global Crypto Adoption Index van Chainalysis en in 2023 klommen ze naar de 2e plaats. Dit was een bijzondere stijging, aangezien de CBN (Centrale Bank van Nigeria) banken verhinderde om cryptotransacties te faciliteren.

De Nigeriaanse SEC en de CBN hebben scepsis getoond ten opzichte van crypto. In juni 2023 waarschuwde de SEC voor een frauduleus bedrijf dat de naam van Binance had gebruikt. Dit weerspiegelt de voorzichtigheid van de SEC ten opzichte van digitale activa.

Ook hebben Nigeriaanse autoriteiten grote exchanges als Binance beschuldigd van witwassing van geld en marktmisbruik. Onlangs waarschuwde de SEC tegen investeringen in DAVIDO, een memecoin die gepromoot wordt door Nigeriaanse zanger Davido.

Waarom Bitcoin koers nog niet doorbreekt, volgens Bollinger Bands

Aan het eind van deze week zijn de verwachtingen van Bitcoin investeerders mogelijk niet uitgekomen, aangezien de cryptocurrency blijft schommelen en in de afgelopen 24 uur zelfs eventjes onder de $60.000 kwam. John Bollinger, de ontwikkelaar van de Bollinger Bands-indicator, voorspelt dat de Bitcoin koers voorlopig niet uit deze schommelende fase zal breken.

Bollinger, een expert in Bitcoin-analyse, merkt op dat Bitcoin niet hersteld is na een twee-bar omkering bij de lagere Bollinger Band, wat wijst op verdere consolidatie.

Hoewel Bollinger Bands niet precies voorspellen wanneer trends omkeren, geven ze waardevolle inzichten in marktomstandigheden, zoals de huidige overselling van Bitcoin. Deze overselling komt voornamelijk door uitstroom in de spot Bitcoin ETF-markt, wat onvermijdelijk leidt tot terugtrekkingen door particuliere beleggers.

 

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...