Goedemorgen Bitcoin: China herhaalt verbod op BTC handel uit 2017

Goedemorgen. We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Invloedrijke aandeelhouder versus Tesla: 'Bitcoin heeft goede impact op milieu'

Na het statement van Elon Musk over het overmatig energieverbruik van Bitcoin, heeft vermogensbeheerder Ark Investment Management zich ook uitgelaten over deze 'misplaatste uitspraak'.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze stellen juist het tegenovergestelde: 'de impact van bitcoin mining zou juist goed kunnen uitpakken voor het milieu'.

Buy the fucking dip: MicroStrategy koopt $10 miljoen aan Bitcoin

MicroStrategy heeft vandaag 229 Bitcoin ingeslagen tegen een gemiddelde dollarprijs van $43.663. De beursgenoteerde firma van CEO Michael Saylor maakt daarmee ten volle gebruik van de gedaalde bitcoin prijs.

Bitcoin koers dipte 30%, deze 1,1 miljoen adressen raakten 'leeg' tijdens daling

Hoe hebben de weak en strong hands de recente daling ondergaan? Analysebedrijf Glassnode heeft het sentiment onder de nieuwkomers en de oude rotten in kaart gebracht. Wat blijkt? Voornamelijk de coins die tijdens deze bullrun zijn gekocht, werden verplaatst.

China herhaalt verbod uit 2017 op bitcoin (BTC) handel

Bitcoin handel is in China al bijna 4 jaar verboden, maar drie Chinese belangenorganisaties vonden het nodig om met een verklaring te komen en dit verbod nogmaals te herhalen, zo meldt The Block.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...