Goedemorgen Bitcoin: Prijs daalt naar $33.425, JP Morgan-baas raadt investering af

392 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

De bitcoin prijs heeft dit weekend weer flink ingeleverd ondanks het herstel afgelopen week door onder meer positieve berichten vanuit het Consensus evenement georganiseerd door Coindesk. Er heerst angst in de markt, waardoor houders van bitcoin eerder geneigd zijn te verkopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

SEC beschuldigt 5 personen van promotie miljardenscam BitConnect

De Amerikaanse beurswaakhond Securities & Exchange Commission (SEC) beschuldigt vijf personen van betrokkenheid met de grootschalige ponzi BitConnect. Vroege Bitcoiners kennen het piramidespel BitConnect nog wel. Het is voornamelijk bekend door Carlos Matos, die dit overenthousiast op een podium presenteerde. Het was een ponzi-scheme die in 2017 van ongeveer $0 tot boven de $400 uitkwam.

Baas van JP Morgan: 'Ik adviseer om van Bitcoin af te blijven'

De kijk van Jamie Dimon over bitcoin is de afgelopen jaren niet veel veranderd. De CEO van JP Morgan is nog steeds van mening dat je niet in de cryptocurrency moet investeren. Tijdens een virtuele hoorzitting van het U.S. House Committee on Financial Services kwam ook Dimon aan het woord. Hij vertelde dat de activa niet "door niets gedekt wordt en dat hij denkt dat het daarom niet veel waarde heeft."

Bitcoin koers daalt onder $34.000, handelaren speculeerden op dip

De bitcoin koers is vandaag onder de $34.000 geraakt, het lijkt de koers maar niet te lukken om definitief door $41.000 te breken zoals technisch analist Mitch Geurtsen vandaag opmerkt.

Ook analist Rekt Capital heeft ook zo zijn zorgen.

Ook Filbfilb zag $37.500 als een cruciaal support niveau, maar deze is inmiddels gebroken. Hij deelt de onderstaande 4-uursgrafiek in zijn analyse.

Goedemorgen Bitcoin: Prijs daalt naar $33.425, JP Morgan-baas raadt investering af
bron: Decentrader

De Fear & Greed Index noteert momenteel een score van 10, dus er heerst behoorlijke angst in de markt. In theorie kan de koers onder de $20.000 dippen, maar er is anderzijds een groeiende groep aan hodlers die vasthouden aan hun digitale goud. Hieronder een grafiek van de bull en bear cycli.

Goedemorgen Bitcoin: Prijs daalt naar $33.425, JP Morgan-baas raadt investering af

Wat is er aan de hand als we uitzoomen en enkele cijfers on-chain eruit lichten?

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent. Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je (eerste) aankoop.

We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd