Investeringsbedrijf met $151 miljard komt naar Bitcoin (BTC) markt

957 totale weergaven

Victory Capital maakt zich op voor de stap naar bitcoin (BTC). De fondsmanager heeft een akkoord bereikt met de Nasdaq en vermogensbeheerder Hashdex.

Dat kondigt het bedrijf aan in een persbericht.

Hashdex is gespecialiseerd in bitcoin en speelt een belangrijke rol in deze stap. Victory Capital heeft ruim $157 miljard aan assets in beheer.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De fondsmanager wil haar klanten de mogelijkheid geven om in bitcoin fondsen en andere producten te investeren. Ze kijken ook naar de Nasdaq Crypto Index (NCI) als beleggingsoptie.

Het gaat hier om blootstelling aan de prijs van bitcoin, voorlopig is Victory Capital niet van plan echt zelf BTC te kopen.

Victory Capital

Victory Capital wijst naar de groei van de markt als geheel als een van de redenen voor deze stap. Zij zien dat de bitcoinmarkt steeds meer volwassen wordt.

In de ogen van dit soort instituten horen daar bijvoorbeeld verschillende beleggingsopties bij (denk aan fondsen en derivaten). Op dat vlak komt er eigenlijk elke maand meer bij.

Er komen ook twee privéfondsen. Een daarvan is gekoppeld aan de Bitcoin Reference Price Index, de ander volgt de Nasdaq Ethereum Price Index. Hier komt Hashdex in het spel: zij zullen deze producten aanbieden en managen.

Het lijkt erop dat dit bedrijf voorlopig niet volledig inzet op bitcoin, maar ook altcoins in haar portfolio op wil nemen. De Nasdaq Crypto Index volgt namelijk niet alleen de prijs van BTC, maar ook de spotprijs van andere tokens.

Mannik Dhillon, een directeur bij Victory, geeft uitleg: “We streven er voortdurend naar om onze klanten de toekomstgerichte keuzes te bieden die ze willen en geloven dat cryptocurrency een levensvatbare activaklasse is die deel kan uitmaken van een goed gediversifieerde portefeuille.”

Kortom: Victory wil haar klanten mogelijkheden bieden. Dit komt waarschijnlijk simpelweg door een groeiende vraag en groeiende markt. Als financieel dienstverlener proberen zij zoveel mogelijk winst te maken (voor hun klanten). Daar past blootstelling aan bitcoin bij, zij het in beperkte mate.

Het bedrijf maakt geen keuze voor bitcoin en wil haar klanten vooral blootstelling geven aan de gehele ‘cryptomarkt’.

Lees meer over:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...